Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Iarna pe uliță

Niciodată nu mi-a plăcut iarna. Și nici nu cred că voi fi fan vreodată. Acum, cu atât mai puțin, cu cât jegul lăsat în urmă de zăpada fleoșcăită este iminent. Griul perpetuu, fețele îmbufnate, traficul ucigător și sărăcia decorațiunilor specifice de prin urbe nu ajută la înmugurirea iubirii pentru acest anotimp. Am asemuit iarna peisajelor de vis din satele de munte de pe la noi. Alteori, m-am trezit plimbându-mă prin orășele parcă desprinse din povești, unde căsuțele aliniate erau împodobite frumos și dichisite parcă de sărbătoare, de mâinile unui magician iscuit.

Și-apoi mai sunt filmele acelea vechi americane, cu ierni la cabane înconjurate de brazi  încărcați de zăpadă, cu schiori îmbujorați care iși sprijină echipamentul în verandă și apoi petrec în jurul unei mese mari din lemn învechit.

Și-uite așa a intrat peste noi trendul iernilor vintage. Sau stilul chalet. Dominat de culori naturale, foarte prietenoase, cu linii calme și decoruri atent alese. Inspirat de stilul de amenajare scandinav, în care predomină lemnul, liniile drepte și ordinea, stilul chalet, adică stilul de cabană cum s-ar traduce. E un fel de rustic, dar scandinav de fel, dar cu care se împletesc în mod foarte natural elemente din alte zone geografice.

Așadar, dacă aveți o căsuță pe la țară, o cabană la munte sau pur și simplu vreți să creați o atmosferă călduroasă de iarnă la voi acasă luați aminte: mult lemn natural, ferestre mari (ca să aveți senzația de contopire cu natura), multe perne mici și moi cu imprimeuri cadrilate sau cu imgini specifice pădurii; chaise-longuri pe prispă ca să beți un ceai înveliți în pleduri și pături în diferite texturi și culori plăcute (de preferat tricotate sau pentru cei cu dare de mână din blană naturală), foc în șemineu și lemn într-un coș de nuiele; boluri din cristal cu nuci, alune, merișoare; parazăpezi vechi atârnate pe pereți, patine de gheață de pe vremea bunicii devenite acum obiecte de decor, șosete de lână și neapărat un vin fiert acompaniat de turtă dulce, savurate pe blana ursului din fața șemineului. Așa îmi place iarna.

Karla TITILEANU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...