Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Liberali, v-ați înfrânt!

• Peste numai câteva zile vom avea un nou Parlament. Mulți zic că va fi cel mai slab din istoria post-1989 a României, iar listele depuse de unele dintre partide tind să confirme această previziune

La Brașov, rezultatul alegerilor a fost cel pe care l-am anticipat încă de acum câteva săptămâni: principalul perdant a fost Partidul Național Liberal, care a obținut, la nivel județean, cel mai rușinos scor. Este prima dată când Partidul Social Democrat a obținut un scor mai bun decât cel al liberalilor, într-un județ cu o pretinsă tradiție liberală.

Încă de la început aș dori să subliniez că PSD nu este câștigătorul acestor alegeri, obținând un scor cu 10 procente mai mic decât cel național, brașovenii votând ceea ce PSD reprezintă la nivel național și nu lista de la Brașov.

PNL, în schimb, sub conducerea lui George Scripcaru, păpușarul din umbră al aranjamentelor cu iz penal, a reușit să piardă cu brio într-un județ în care era creditat cu prima șansă de câștig. Eșecul a fost generat de campania inexistentă, de lipsa unui plan de guvernare, dar și de refuzul de a face o propunere pentru funcția de prim-ministru, liberalii preferând să defileze cu funcționarii de Bruxelles aflați în concediu, dar și cu discursul despre criteriile de integritate.

Totodată, candidații propuși de PNL nu au reușit să câștige încrederea brașovenilor. De la inițiatorul unei legi neconstituționale, care doar pretinde că protejează clienții băncilor, dar și o fătucă venită cu primul zbor din Londra pentru a deschide lista, până la ultimul candidat, cu toții sunt vinovați pentru eșec. Însă nu mai vinovați decât cei care i-au promovat și au acceptat să defileze cu ei. Oare cum va explica domnul Zamfir acest rezultat? Acel domn Zamfir care bătea cu pumnul în masă la București, când îl dorea pe lista pentru Senat și pe un oarecare Sorin Mănduc, cel care a distrus municipiul Făgăraș în cele două mandate de primar.

Nici la nivel național situația nu este mai fericită pentru PNL, care pare să cadă din lac în puț o dată cu numirea Ralucăi Turcan în locul doamnei Isar. Legat de Raluca Turcan, ar fi interesant să urmărim activitatea pe care aceasta a avut-o, în calitate de doctorand, în cadrul Universității Transilvania din Brașov. Mai mult decât atât, înverșunarea cu care PNL și partidul tinerilor-frumoși-și-liberi continuă să susțină Guvernul Zero, condus de Julien Cioloș, nu face decât să mărească proporțiile dezastrului electoral și să îi poziționeze pe liberali pe urmele defunctului PNȚCD.

În încheiere, îi felicit pe cei care au obținut un mandat în legislatura 2016-2020 și îi îndemn ca încă din prima zi să se afle în slujba românilor, iar principalul lor proiect politic să fie ROMÂNIA!

Sebastian GRAPĂ

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...