Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Pistolul lui Terente

• De mult, în perioada studenției, am nimerit pe la Institutul de Medicină Legală. Printre exponatele de acolo, din muzeul Institutului, cel mai mult și mai mult m-a șocat „aia” a lui Terente, Regele Bălților, expusă într-un borcan cu formol. Nu-mi puteam imagina cum Dumnezeu putea crea un om cu așa ceva

Zile întregi am fost șocat de cele văzute acolo, nu puteam concepe așa ceva. Cam genul acesta de șoc l-am avut când am vazut exit-poll-urile. Dragnea umbla pe la televiziuni cu un scor asemănător cu „aia“ a lui Terente. Mare, inuman de mare. Așa de mare încât băga groaza în orice om dotat cu o oarecare pudoare. Și cu celebrul tatuaj „F.t bine și îndesat la cioc“.

Cum s-a ajuns aici? Păi în cazul lui Terente, natura și Dumnezeu au fost darnice. Fără doar și poate. Dar în cazul lui Dragnea „doi ani cu suspendare?“ Chiar n-a contat lupta anticorupție, cozile de politicieni invitați la DNA, defilarea cătușelor, Colectiv, Pungești, Roșia Montană? Nu. Deloc. Și asta se vede din scorul zdrobitor. Oamenii au luat de bune promisiunile electorale în ceea ce privește salariul minim și mediu, scăderea impozitelor, și faptul că va fi „bine“. Românii s-au dus grosolan după fenta „Soroș“ și familia de homosexuali cu drept de a adopta copii. Și au pus ștampila pentru o sută de lei în plus la pensie sau salariu cu conștiința curată că în țara asta familia sigur și pentru totdeauna va fi compusă dintr-un bărbat și o femeie, și că „Soroș“ nu o să fure prin ONG-uri și corporații.

Iz oportunist și naționalist care a funcționat perfect. Pe spatele unei populații sătule de „tranziție“, obosite de reforme și înfricoșate de perspectiva unei modernități pe care nu o înțelege.  Dragnea și strategii lui au acționat genial. Băsescu, Iohannis, Năstase și Blaga se pot pune ușor în bancă și să-și ia notițe.
Și ce o să se întâmple mai departe, având în vedere faptul că ne-am întors în timp, în 1992? Sau suntem pe trend mârâind către Europa care are probleme destul de grave cu Polonia și Ungaria, precum și cu Brexit-ul. Ducem în spate social-democrația care are ca principii economice inflația, supraimpozitarea și ajutorul social? Calculează cineva mărimea dezastrului economic dacă sunt urmate pas cu pas punctele din programul de guvernare PSD? Pentru că vom fi pe buza prăpastiei ca în 1997 – 1998 foarte rapid.

Nu mă aștept la nimic bun din partea PSD-ului. Dar absolut nimic bun. Dacă acum câțiva ani am aflat că în zona Teleormanului se părea că nu poți vinde o sticlă de apă plată fără voie de la Dragnea, ei bine chestia asta se extinde la nivel național. Hoardele cadrelor de partid își ascut tacticos ghearele și dinții în așteptarea pozițiilor de la companiile de autostrăzi, de la fondurile de garantare, de la direcțiile de achiziții, de la Casa de Asigurări de Sănătate. De la cel mai mic la cel mai mare. S-a dat liber la jaf în stil mare!  Drenarea banilor de la stat va fi la discreția clienților și ai sponsorilor de partid. Se va crea cu certitudine presiune asupra justiției, atât pentru protejarea corupților cât și prin adoptarea de modificări la Noul Cod de Procedură Penală. Se vor vota pedepse mici, mici de tot pentru corupție. Se vor face recursuri în interesul legi ca să scape de închisoare mulți dintre condamnații pentru astfel de fapte. DNA-ul va fi redus spre derizoriu, chiar o glumă zicea că nici nu s-au numărat bine voturile că e plin de buldozere pe lângă sediul DNA. Numirile politice în funcțiile de conducere din diferite AGA, spitale, școli se vor face imediat. Mașinăria infernală a PSD-ului va porni în trombă ca să recupereze anul pierdut.

S-a dat „reset“, sau „la loc comanda“ duminică la urne! „Ciocul mic că noi suntem la putere“ vor zice cadrele. Cât despre Europa, numai de bine. O să le arate și lor Dragnea scorul electoral mare cât „aia“ a lui Terente. Și Europa o să înghită în sec, ca după o înjurătură, și se va concentra pe Ungaria, Polonia și Marea Britanie.

În tot răul e și un bine. Cele 8 procente ale USR-ului. Când vor merge băieții aștia în comisiile din Parlament, și o să le facă la colegii de la alte partide niște prezentări în „Power Point“ și niște tabele în „Excel“, o să le zdrobească creierii. Și când o să-l mai audă și pe Goțiu de la Cluj cum se ia de viețile lor și cum le scoate corupția pe nas prin Senat, și când o să le trântească câte o cărțulie groasă cu „Afacerea Roșia Montană“ pe cârcă, ei bine atunci să te ții. O să fie distractiv.

Dan VÂJU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...