Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

,,Lupii” se pregătesc pentru un final de sezon aglomerat

Corona Braşov Wolves mai are de disputat şase partide, până la finalul sezonului regulat în Liga Mol, la hochei, iar la mijlocul lunii februarie sunt programate primele meciuri din playoff-ul competiţiei. De asemenea, echipa pregătită de Martin Lacroix are de trecut şi peste playoff-ul din Campionatul Naţional, pentu îndeplinirea singurului obiectiv intern care i-a mai rămas, respectiv adjudecarea titlului naţional. Va fi un final de sezon foarte aglomerat, în care partidele din cele două competiţii se vor succeda accelerat, cu puţine zile de odihnă. ,,Vom fi într-o situaţie nefericită, de a juca practic zi de zi, pentru că playoff-urile din Liga Mol şi din Campionatul Naţional s-ar putea suprapune. Să nădăjduim însă că vom găsi înţelegere la federaţia noastră de specialitate, pentru a ne alcătui un calendar competiţional corespunzător, astfel încât să onoraăm aşa cum se cuvine ambele competiţii.  Altfel va fi foarte greu… Probabil, în aceeaşi situaţie se va afla şi echipa din Galaţi”, a precizat Emilian Cernica, preşedintele secţiei de hochei de la Corona Braşov

Speranţe în noul fundaş

,,Lupii” vor aborda playoff-urile din cele două competiţii cu un fundaş canadian de valoare, care este ultimul transfer a echipei lui Martin Lacroix.Ultima achiziţie a echipei Corona Braşov Wolves este canadianul Garrett Clarke, un jucător masiv, puternic, care are şi simţul golului. ,,Sunt mulţumit ori de câte ori aducem jucători la echipă. Mă bucur că a venit Garrett Clarke, un fundaş puternic, tehnic, care a evoluat atât în SUA, cât şi în Canada. I-am urmărit evoluţiile şi consider că va aduce un plus defensivei noastre. Jucătorul cunoaşte Liga Mol, pentru că a jucat la Miskolci şi este la curent cu nivelul acestei competiţii şi cu echipele care o compun”, a declarat antrenorul, canadian şi el, Martin Lacroix.

La rândul său, Garrett Clarke, a declarat la momentul sosirii la poalele Tâmpei : ,,Ştiu multe lucruri frumoase despre oraş şi despre echipă. Sunt bucuros că am venit aici, este important că am jucat în Liga Mol, pentru că am o idee despre multe echipe, ştiu ce pot şi cum joacă. Cred că fiecare meci trebuie luat separat, pentru a juca bine şi a obţine maxim, pentru a avea şanse de victorie, de fiecare dată. Trebuie să ne concentrăm pe fiecare dispută pe care o avem, atât în campionat, cât şi în Liga Mol”.

Semnale de alarmă, vis a vis de arbitrajele din hochei

Emilian Cernica, preşedintele secţiei de hochei de la Corona Braşov a criticat în termeni duri arbitrajele de la meciurile de hochei, atât cele din Liga Mol, cât şi cele din Campionatul Naţional : ,, În penultima deplasare a noastră în Ungaria, am obţinut rezultate foarte bune, respectiv trei victorii, din care două în timpul regulamentar al celor trei reprize. Echipa noastră a jucat bine însă vreau să remarc prestaţia slabă a arbitrilor, la fel ca şi în România. Este clar că nivelul Ligii Mol, ca şi jocuri, este mult peste prestaţia arbitrilor şi tragem în acest fel un semnal de alarmă. Nu ştiu cine ne va arbitra în play-offul Ligii Mol, dar cred că ar fi bine să avem arbitri străini. Am avut mari probleme cu arbitrajul la Dunaujvaros, chiar dacă am câştigat. Puteam pierde acel meci, noroc cu golul în inferioritate, marcat de Gliga, când practic s-a tranşat partida. Aceeaşi situaţie este şi în Campionatul Naţional, unde mai avem arbitri doar din zona Ciucului, care au o mare doză de subiectivism în prestaţiile lor. În plus, nu este admisibil ca spectatorii din Ciuc să arunce pe gheaţă cu diverse obiecte, aşa cum s-a întâmplat la ultimul nostru meci în oraşul harghitean şi nimeni să nu ia măsuri. Mă refer aici la organele abilitate, care ar fi trebuit să intervină. Sunt semnale de alarmă pe care ţin să le trag, pentru că s-a ajuns şi aici într-o situaţie care nu are nimic comun cu sportul”.

În clasamentul Ligii Mol, echipa braşoveană ocupă un onorant loc IV şi luptă cu Dunaujvaros, pentru această poziţie, care perminte echipei respective să aibă mai multe meciuri aceasă, în playoff. Dealtfel, cele două formaţii vor fi aproape sigur adversare în primele meciuri din prima rundă eliminatorie a competiţiei. În clasamentul Campionatului Naţional, Corona Braşov Wolves este lideră şi nu mai poate pierde locul I, înainte de playoff. Lupta pentru locurile II-IV este foarte aprinsă, la ea participând HSC Miercurea Ciuc, Progym Gheorghieni şi Dunărea Galaţi.

Dorin DUȘA

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...