Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Gerul fierbinte

Și am apucat și 2017. PSD intră cu buldozerul în tot. Cu ură și foame, brutal, la rupere, pentru că a ajuns la putere făcând niște concesii uriașe. Mita electorală nu s-a mai dat ca până acum, înainte de alegeri. Nu au mai dat făină, mălai, găleți. S-a dat după, direct în pensie și salariul minim, dintr-un buget care știm că e cam mic și cam bolnav. S-au mărit pensiile, taxa auto a dispărut și ea, mai vin niște ajutoare și pe la firmele mici, se ieftinesc și medicamentele. Trai nene! Măsuri economice de super putere economică care nu știe ce să mai facă cu bani. „Luați de aici niște mărunțiș de covrigi și merdenele că apă rece curge la robinet, și beliți ochii în televizor ca să ne lăsați să facem treabă în țara asta“ pare să spună oastea lui Vodă Dragnea. „Ridicători de mână“ ai PSD-ului prin Senat și Cameră, votanți la comandă, trec pe bandă rulantă legi pe care nici măcar nu le-au citit, cât despre dezbateri pe textul lor, nici vorbă, merg pe încredere. Votează direct „servite“! Parlamentarii USR, neobișnuiți cu practica parlamenară împământenită, par niște bieți ageamii care urmăresc spectacolul grotesc cu gura căscată, frecându-se la ochii și ciupindu-se ca nu cumva să fie un vis urât.

Mă băieți, aici e România cu ce are ea mai bun. Brutalitate și viclenie! Ceea ce am visat toți cu ochii deschiși în stradă cu ocazia protestelor din 2012 – 2015, adică democrație, dezbateri parlamantare, deschidere europeană, a intrat în comă pe 11 decembrie 2016 sub șenila PSD-ului. Spectacolul grotesc al puterii lui Dragnea în toată splendoarea lui defilează pe holurile Casei Poporului și al Palatului Victoria și zău dacă putem să-i facem ceva. Pentru că ce să vezi „Vox populi, vox Dei“, așa vrea poporul, așa vrea și Dumnezeu. Și doar protestele vehemente pot face gerul ăsta să fie fierbinte, și PSD-ul să guverneze mai cuminte. Am zis Guvern? Vai de mama noastră cu așa Guvern. Numai somități, unul și unul. Marionete numite și manipulate abil de Dragnea. Care la fel ca în Parlament, pun în plan „servitele“ trimise de el, omul stat, demiurgul a toate știutor, cel mai iubit fiu al Teleormanului. Le pun în plan fără să clipească, sau să se întrebe de ce. Exact ca o structură militară. „Ordinul nu se discută, se execută!“ Deja Dragnea are legislativul și executivul la degetul mic. Urmează și justiția, că presa nu se mai pune că ar fi a 4-a putere în stat de ceva timp, ci un accesoriu al cui dă mai mult, un fel de lălăitor care cântă de foame ce vrea clientul, uitându-se hoțește și pofticios la ce are acesta pe masă și cât de gros e portofelul. Justiția e grea se lasă sedusă greu și PSD-ul are nevoie mare să-și tragă penalii afară din închisori și din dosarele instrumenate de DNA.

Cât despre Instituția Președintelui României, numai de bine. Cred că Iohannis se uită dimineața în oglindă și își dă palme. Și înainte și după ce se bărbierește. Cum mai rânjea satisfăcut când l-a numit pe Cioloș prim-ministru, și ce palme își trage acum trezit din dulcele somn al rațiunii. Și cred că Dragnea îi tot transmite să fie cuminte și să „pape tot că poate îl trimite tai-tai“ înapoi la Sibiu dacă nu e cuminte, iar Iohannis îi povestește de proteste masive de stradă ale oamenilor care l-au ales și care sunt vioi suporteri ai USL-ului.

Scenariul de groază se adeverește. Mașinăria infernală de partid acaparează tot ce poate acapara, cu scopul de a controla și vămui. Școli, spitale, regii de stat, tot! Și spre deosebire de alți ani, acum mimează și activitate, adică minte mai credibil și are fețe noi.

Ce urmează? Greu de spus. PSD-ul trebuie să scoată de undeva bani ca să acopere promisiunile, să împace și capra, și varza și Europa. Vor avea o strategie coerentă de creștere economică? Mă îndoiesc că se apucă acum de treabă. Vor pune ANAF-ul să jecmănească tot omul în buna tradiție a țării? Foarte posibil. Se va împrumuta de pe piețele internaționale, așteptând vremuri mai bune? Posibil.Sunt curios unde se va rupe „pisica“, și ce o să mai scornească de data aceasta.

Dan VÂJU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...