Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Graffiti adevărat!

Deși poate ar fi fost drăguț ca pentru primul articol din acest an să vă scriu despre îmbrățișări iernatice sub copaci ninși, nu pot. Poate data viitoare, pentru că în zilele astea am alt pitic ce nu-mi dă pace. Parcă cineva cu un marker verde, merge înaintea mea și hop țop se apucă de mâzgâlit. Și asta pentru că observ din ce în ce mai des, pe ușile scărilor de bloc, în lifturi, pe porți, pe tocurile geamurilor, aceeași tâmpenie. Ceva cu RAVE On si o inimioară. Nu știu ce e, despre ce e… și nici nu cred că mă interesează, câtă vreme insistența obsesivă a mâzgâlitorului nu face altceva decât să urâțească locurile pe care își așterne pe ascuns susținerea față de ceva.

La mine-n lift spre exemplu s-a ambiționat. A venit și-a mâzgâlit. O vecină căreia îi place ca liftul să fie strălucitor, a intervenit cu spirt și a șters urmele „marcatorului“. Ființa cu markerul și-a făcut iar apariția si hop iară cu „reiv on-ul“ cu inimioară pe argintiul strălucitor al liftului. Vecina s-a sesizat și a scos-o iar pe Mona la treabă. Și uite-așa! Până când i-o fi spus careva „artistului“ că e cameră de supraveghere în lift și s-a potolit. Da, s-a potolit cu liftul. Că acum s-a gândit că ușa de la scara blocului este la fel de vizibilă ca liftul. Și hop și-acolo!

Și ăsta este doar unul dintre cazuri. Mai știu câteva locuri, chiar la distanță unele de celelalte, ceea ce mă face să mă gândesc la mai multe lucruri: avem aceleași destinații, cercuri de cunoscuți sau pur și simplu ființa cu markerul este agitată, are acoperire largă sau… mai are adepți cu care colaborează. Da, pare hilar. Dar chiar nu e. Am încurajat mereu arta și manifestărie ei, în orice formă ce are la bază respectul față de ceilalți, dar nu pot decât să condamn porcăriile care hidoșesc și mai mult zidurile și-așa urâte. Da, imi plac grafismele făcute de artiști și aș vrea să le putem admira minunatele lucrări, adevărate capodopere, pe zidurile orașului, așa cum vedem că le promovează mari orașe. Noi, din păcate, rămânem la nivelul „numele proștilor pe toate gardurile“.

Karla TITILEANU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...