Benga de sub tanc și coliba unchiului Allen

Vă mai amintiți de „puloverul“ lui Petre Roman? Acea bluză care peste noapte a devenit simbolul „Revoluției“ din decembrie1989. Povestea era cam așa: Petre Roman, a apărut la TVR – singurul canal media vizual pe atunci – ca mare și puternic  revoluționar, emanând  – spunea el – în sufletul colectiv al națiunii reacționare, al poporului român, de sub un tanc și uite-asa a ajuns prim-ministru.

Și era foarte pătruns de aceasta măreață întorsătură a destinului. Ce mai promitea marea cu sarea, „norocoși“ mai eram, dădusem în bengă! Și am mai avut mulți emanați care au emanat așa din diferite cotloane  și s-au întâlnit la Televiziunea Romană și au condus Romania mulți ani „întâmplător“! Ei bine diversiunea asta cu „întâmplător“ creată și ticluită bine de tot în cuptoarele ideologiei mongoloide din laboratoarele de experimente sociale ale KGB-ului, a ținut „multă“ vreme. Și nu numai că a ținut. Ei bine astăzi suntem și mai norocosi, iar dat Benga peste noi. Cum adică?

Păi uite-aşa, lasați-mă întâi să citez ceva „… și asta a devenit lupta mea, părea că nu m-ascultă mai nimeni. Până într-o seară de noiembrie 2015. Când apelul meu pe Facebook, trimiteți-mă la consultările de la Cotroceni, a luat foc. Și m-am trezit la Cotroceni. Iar multă lume, mult mai multă decât aș fi crezut, a simțit că-i reprezint. În nici o săptămâna m-am trezit cu expunere media naționala și mii de followeri pe Facebook.“

El – Tudor Benga, deputat USR, un Che Guevara miop cu zâmbet sedat – se consideră o portavoce care reprezintă o generație. Pe bune? A dat activismu-n tine într-o seară si „feisbucu’“ te-a emanat deputat în Parlament și pe tine, ca pe Petre Roman – tancu și puloverul – când s-a „trezit“ prim-ministru. Mă băiatule nu numa’ că nu credem povestea asta cu emanații,  dar nici nu prea arăți a revoluționar (si nici nu esti vreun simbol).Pe lângă aspectul de activist protestatar tipic al vremurilor noastre, adică un melanj de hipster cu gesturi de și filozofie hippie – power-flower în amestec cu un fel de rățoi imbecil care măcăne într-una fără să știe ce anume și nu înțelege nimic, dar măcăne pentru ca protestează, pe lângă asta, dacă-ți pui o scufie de noapte și o cămașă până la genunchi ești Mutulică din Albă ca Zăpada 100%.

Cu siguranță, tu nu esti un rățoi care nu înțelege nimic, dar cred că ești ceva mai grav, esti rățoiul care după protest dă telefon şi-ntreabă…  ce-au zis? A fost bine? Așa „dai“, ‘nu fie cu supărare. Mă hipstăre, țara asta are nevoie de bărbați si femei întregi nu de personaje de desene animate, nu de hipstăreală și vrăjeală gen „să facem cultura politică“. În Romania există tradiție politică nu avem nevoie de voi și stăpânii voștri din occident să ne învățați ce și cum.

Istoria Parlamentară în Romania începe la 1831 prietene, adică acum 186 de ani. Nu ne oprim aici, mai avem un hipster bruxellisto-activist și anume Allen Coliban. Nu aș fi scris despre el însă mi-au atras atenția două chestiuni: o postare de pe facebook și o afirmatie din cv-ul dumnealui. Și de ce aluzia – din titlu – la cartea „Coliba unchiului Tom?“, pentru că o arde înțelept și iubitor de oameni, o arde pe sistemul: suflet mare de om între oameni. Postarea de pe facebook, e din 06-10-2016, ora 21:57, în care ne spune că mama dumnealui a provocat un accident rutier, că și-a rupt mâna și era foarte revoltat că polițaiul i-a făcut mamei dosar și mai insinuează că șoferul – din cealaltă mașină – ar fi lucrat la Parchet. Așa și? Regret că mama are mâna ruptă, dar este doar răspunderea dumneaei și  insinuarea cu lucrătorul la Parchet este malițioasă si cel puțin jegoasă. Atât timp cât mama a provocat accidentul ar fi trebuit să nu măcăni și să nu mai faci nici un fel de insinuări publice pe facebook, cum că celălalt șofer lucrează la Parchet cu atât mai putin, avand în vedere modul de abordare de mai sus, hai știi ce te mai rugăm? Te rugăm să nu ne mai înveți cum e cu justiția și grațierea, abține-te, te rugăm frumos. E mai bine, domnule senator. Al doilea lucru care m-a surprins neplăcut și anume afirmația din CV: „Am reușit să adunăm un număr impresionant de oameni faini …voi purta în Parlament vocea lor și a celor ce ne vor vota“… păi măi băiat frumos, ceilalti nu contează? Ceilalti români nu te interesează? Păi salvați Romania sau doar pe românii voștri? Faini băieții aştia din USR, români pentru români,  dar doar dacă sunteți de-ai lor. Vazând acestea, arealul semantic al termenului „accident“ a crescut pentru mine și anume: „accidentul electoral“. Așa a ajuns Coliban în Parlament, prin accident electoral. Am zis!

Accinte

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.