Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Bani pentru avocații mei

Mulți ani, administrația controlată de primarul Gheorghe Scripcaru a făcut ce a vrut. Fără milă și fără respect față de lege.

Profitând de o legislație plină de lipsuri și de dictatura portocalie, acesta a concediat oameni, e eliberat posturi pe care apoi le-a oferit obedienților care stăteau la coada căruței.

Una dintre cele mai bune afaceri pentru apropiații Scripcarului a fost externalizarea serviciilor juridice. Adică oferirea unei căciuli de bani, bani publici. Mi-a atras atenția un raport al Curții de Conturi care a dat termen administrației scripcărești să repare și să pună banul dat aiurea tocmai azi, 31 ianuarie 2017. Raport pe care îl atașez.

Dacă tot facem vorbire despre sumele încasate de „avocații diavolulului” voi atașa și tabelul care arată cât au încasat aceștia și în ce perioade. Facem totuși mențiunea că nu toți cei din listă sunt suspectați de legături periculoase. Deocamdată.

După cum observați din listă, campioni la încasat sunt Adrian Rusu, nepotul somității Ioan Adam. Aceștia au încasat nu mai puțin de 700.000 de lei. Lei noi! Se remarcă pentru servicii juridice deosebite și avocatul Vrâncean Nicolae cu peste 1.200.000 lei. Și deloc de neglijat – pentru cunoscători –  avocatul Tița Nicolescu, cu o sumă încasată de peste 700.000 de lei. De studiat dacă este vreo legătură între avocatul Maria Dicu care a încasat de la primărie 28.000 de lei și Maria Dicu care a semnat ca director al Direcției Juridice a Primăriei Brașov. Interesant este de cunoscut care este rata de succes a domnilor care au reprezentat juridic interesele orașului. Și desigur, în cazul câștigării proceselor dacă s-au recuperat taxele de timbru și onorariile.

Să o luăm pe rând, că așa stă bine unei anchete în serial. Și să începem cu domnul avocat Adrian Rusu, despre care datele oficiale spun că a încasat 700.000 de lei. În nume propriu sau prin societatea profesională în care este legat de unchiul penal Ioan Adam. Poate și prin doamna avocat Rusu Carmen care a păpat și ea 20.000 de lei. Sau poate este doar o coincidență de nume.

Desigur, Ioan Adam era mai mult cunoscut prim modul în care acorda notele la examene sau prin afacerea lemnelor strâmbe. Adică a pădurilor retrocedate prin ciordeală juridică. Nu ne miră faptul că avocatul de succes Rusu a primit contrăcțele de la prietenul său Gică Scripcaru, mai ales că acesta a fost pentru o perioadă chiar vicepreședinte PDL. Adică subordonatul lui Scripcaru. Mai mult, este chiar avocat al acestuia pe procesele în care l-au băgat pe nedrept, desigur, niște oameni răi, de la DNA. Tot Rusu este asociat cu un alt avocat care îl reprezintă pe Scripcaru într-un proces de corupție. Coincidențe desigur!

This slideshow requires JavaScript.

Pentru cunoscători facem precizarea că anumiți avocați din listă au „legături periculoase” cu propriile lor soții care sunt judecătoare tot prin Brașov, pe la diferite secții penale. Este mică lumea, este mic satul?

Acum zic să lăsăm bârfa și să ne ocupăm serios de aceste contracte. Vom studia si publica date despre procesele în care aceștia au reprezentat primăria. Vom vedea dacă au acționat corect. Iar in cazul avocatului Rusu&Acoliții se justifică încasarea unei sume uriașe, mai ales că numai într-un singur proces, cel al „Grădinei Zoo“ a pierdut iar Primăria a trebuit să plătească peste 4 milioane de euro?

Urmăriți Gazeta Brașovului pe tipar în fiecare vineri pentru a afla matrapazlâcurile primarului cercetat penal.

Alexandru PETRESCU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...