Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Care babă e senilă? Bunica lui?

• Tefeliștii, oamenii cu suflet curat și onești, oameni care au ieșit în stradă pentru un ideal trebuie să cunoască anumite lucruri. Unul dintre acestea este faptul că nu am fost niciodată PSD-ist, așa cum sunt acuzat acum. Atunci când protestele de stradă au dus la căderea guvernului Boc „am dat la PSD în gură“ cum se dă la coasă, doar pentru că unii de acolo erau de acord cu schimbarea politică la presiunea străzii. Acum, dau la TERFELIȘTI. Pentru că nu sunt de acord cu schimbarea unui guvern doar că nu place la stăpânul meu. Pentru că nu sunt de acord cu joaca politică și cu șantajul politic. Scurt și clar!

Acum voi detalia. De ce le spun TERFELIȘTI? Simplu. Pentru că am fost deranjat de faptul că am fost amenințat și umplut de gunoaiele fără scrupule cu rahatul gândirii lor, eu și alte persoane,  atunci când le-am spus că sunt manipulatori și mincinoși. Când am spus că mint și induc în eroare pe cei de bună credință care fac o singură greșeală – ei nu citesc. Tot acest circ a pornit de la o Ordonanță de Urgență dată de guvern la ceas de seară și publicată în Monitorul Oficial la miez de noapte. Și? Este singura publicată așa? NU! Nu Ordonanța este problema, ci faptul că se vorbește despre ordonanțe! Despre grațierea celor cercetați sau condamnați pentru fapte de corupție. Și eu mi-am permis să prezint adevărul. Vom prezenta cele două cazuri – Ordonanța și Legea Grațierii. Ordonanța este cea dată seara, care prevede modificări la Codul Penal. Modificări legate de definirea abuzului în serviciu. În timp ce Legea Grațierii este altă discuție, fiind trimisă la Parlament pentru a intra în procedură. Oamenii din stradă nu au acces la documente și de multe ori nici nu caută după ele. Drept pentru care le public eu, să le citiți.
După ce am publicat pe facebook copii ale acestor documente și le-am și explicat, au început atacurile și mizeriile celor care vor să vă scoată în stradă. Le publicăm și pe acestea.

Cel mai interesant a fost faptul că cititorii noștri au fost făcuți „babe senile“. Adică noi scriem „căcaturi pentru babe senile“. Asta a spus unul de ăla tînăr și frumos care nu suportă să îi spui că minte. Altul, mai cu tupeu nesimțit, secondat de o pițipoancă cu statut de coropișniță semieducată mi-a spus că stă cu ochii pe mine și că mă prinde el. Alți tineri frumoși mi-au trimis mesaje drăgălașe tare. Vai ce m-am speriat!
Acești terfelitori se comportă ca staliniștii care au mers pe principiul „cine nu este cu noi este împotriva noastră“. Da? Unde este dialogul „tinerilor frumoși la suflet“? La gunoi? Da, la gunoi, în locul de unde v-ați ridicat ca să prostiți lumea.

This slideshow requires JavaScript.

Acum este timpul să trecem la discutat Ordonanța și Legea Grațierii, două chestiuni separate.
Ordonanța de Urgență!

This slideshow requires JavaScript.


Ordonanța de urgență aduce modificări la Codul Penal. Cea mai importantă modificare este cea care definește abuzul în serviciu. Modificarea are două noutăți. Prima este aceea că se stabilește o sumă minimă de la care se încadrează abuzul:

 

„Articolul 297 se modifică şi va avea următorul cuprins:
Art. 297. —Abuzul în serviciu
Fapta funcţionarului public care în exercitarea atribuţilor de serviciu, cu ştiinţă îndeplineşte un act prin încălcarea unor dispoziţii exprese dintr-o lege. O ordonanţă de urgenţă a Guvernului nu îndeplineşte un act prevăzut de dispoziţie expresă dintr-o lege, o ordonanţa sau o ordonanţă de urgenţă a Guvernului şi prin aceasta cauzează o pagubă materială mai mare de 200.000 lei ori o vătămare gravă, certă şi efectivă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevăzute şi garantate de legile în vigoare, se pedepseşte cu închisoare de ta 6 luni ta 3 ani sau cu amendă.
Fapta funcţionarului public care în exercitarea serviciului, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnica, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizablitate,  boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.
Dispoziţie alin. (1) şi (2) nu se aplica în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.”
Dacă interpretăm, înseamnă două lucruri: procurorii au cu adevărat mai mult de lucru, iar cei care sunt în poziția din care pot face abuzuri au o acoperire teoretică(limita de sumă) de care pot profita dacă nu sesizează nimeni.

Nu uitați de a doua condiție: vătămarea gravă! Și nu mai uitați un lucru: și în vechea variantă ca și în noua, judecătorul decide!

Un alt articol justificat:
„Art II. — Legea …. privind Codul de procedură penală, publicată în Monitorul Oficial al României. Partea I. nr. 488 din 5 iulie 2010 se modifică şi se completează după cum urmează:
Alineatul (5) al articolului 25 se modifică şi va avea următorul cuprins:
(5) în caz de achitare a inculpatului sau de încetare a procesului penal. în baza art. 18 aln. (1) lit b) baza întâi. H. e), f)— cu excepţia prescripției, i) şi j). în caz de încetare a procesului penal ca urmare a retragerii plângerii prealabile, precum şi în cazul prevăzut de art 488 aln. (2). instanţa lasă nesoluţionatâ acţiunea civilă.”
Alineatul (2) al articolului 2151 se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) În cursul urmăririi penale, controlul judiciar poate fi prelungit de către procuror, prin ordonanţă, dacă se menţin temeiurile care au determinat luarea măsurii sau au apărut temeiuri noi care să justifice prelungirea acestuia, fiecare prelungire neputând să depăşească 83 de zile. Prevederile art. 212 alin. (1) şi (3) se aplică în mod corespunzător.”
După alineatul (2) al articolului 290 se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
(3) Denunţul se depune la organul de urmărire penală competent în termen de 6 luni de la data săvârşiri faptei prevăzute de legea penală.“
Adică nu mai poți să denunți pe cineva după cinci ani! Dacă ai date despre abuzul în serviciu, ori taci ori ești corect și spui public. Nu poți să faci pe virgina după ce ai luat-o!

Acum întreb: unde au greșit PSD-iștii?

Legea Grațierii!

This slideshow requires JavaScript.

Tinerii ăia frumoși mint cu nerușinare și latră în stradă că hoții de la PSD au dat a doua Ordonanță care scapă hoții! Zic ei că pe Dragnea, pe Căncescu, Voiculescu, Scripcaru. Și pe alți hoți din PSD, PNL și cooperativa. Mint și manipulează!
Iată Legea care nu a fost promulgată prin Ordonanță de Urgență. O Lege care este în procedură parlamentară. Și care definește clar cine beneficiază de grațiere și în ce condiții! Este o premieră în România când o Lege condiționează grațierea de restituirea banilor furați! Rețineți! Este o condiție esențială! Nu returnezi banii ciordiți – nu mergi acasă, stai cu ploșnițele ca tine! Redăm această lege și textual și în facsimile, dar rețineți! Nu a fost promulgată în ordonanță de urgență așa cum vă mint „nepoții“ voștri! Este în dezbatere. Iar acestă lege prevede clar că nu beneficiază de grațiere cei condamnați sau cercetați pentru acte de corupție sau de abuz în serviciu! Nici măcar Dragnea! Nici Voiculescu, nici Scripcaru. Cine minte? Simplu – nepotul tău care te-a făcut babă senilă! Fiica ta care a scris despre tine că ești spălată pe creier!
Voi încheia cu o rugăminte: deschide ochii, deschide mintea. Lasă inima deschisă! Caută așa cum ai căutat binele pentru nepotul tău. Deschide inima așa cum i-ai deschis-o lui atunci când îi puneai pachetul pentru școală. Ca atunci când îl treceai strada în clasa I-a. Nu-l judeca, nu-l urî. Și ajută-l iar, pentru că în curând va sta în genunchi și nu va avea puterea să recunoască că a greșit „babei senile“. Că a mințit și s-a bucurat vremelnic de un ban în plus, de un cadou primit doar pentru că i-a călcat pe alții în picioare. Banii? Trecători. Bunica „senilă“? Încă se mai pot bucura de un pachet pus de bunica. Să aibe ceva cu suflet în pauza de masa…tu, nepoate…

Legendă

Doru Șupeală, numit în anumite medii „Ciupeală“ . A lucrat la un trust de presă din Brașov, apoi a migrat la o multinațională. De unde voi arăta de ce a trebuit să plece.

Radu Hossu – coordonatorul protestelor. Fost membru PNL, a trecut la M10 unde a promovat acțiunile Monicăi Macovei. Apoi a intrat în siajul celor de la USR.  Vom arăta cu ce se ocupă și de unde primește bani.

Nanu Mihai, membru PNL. – un om care și-a manifestat constant disprețul față de români și care a declarat că Avram Iancu a fost un descreierat și un criminal. Coordonează împreună cu alt membru PNL(PDL) – Ciprian Bangalău. Fost consilier local, acesta căra lăzile de bere la chioșcul unde candidatul PDL… se întâlnea cu alegătorii. Tot de pe contul lui de facebook, salvate.

Maxmilian Radu Munteanu – coordinator al unei grupări de oameni care se ocupă cu manipularea. Va face obiectul unui episod separat. Este unul dintre cei care cred că bunicile sunt senile.

Dorin Lazăr – face pe formatorul de opinie și transmite amenințări celor care nu sunt de acord cu manipularea făcută de ei. Nu are un serviciu stabil și trăiește din scriere. Care scriere…

Pițipoance și coropișnițe – nu le mai menționez. Una dintre ele a scris despre mama ei că este spălată pe creier. A avut afaceri cu banii publici și încă ofertează. Revin și aici cu amănunte. Colaborează cu altă abonată la banii oferiți de o organizație din exterior. Despre cealaltă care amenință cu supravegherea vom cerceta. Mă întreb ce atitudine are față de bunica ei.

În final, despre „omul din umbră“ – Ionuț Țața. Fiul lui Marian Țața, fondator al asociației ProDemocrația. Are ca acoperire un bar unde organizează dezbateri. A preluat „afacerea non profit“ din care a trăit binișor familia lui. În prezent este la București unde coordonează grupurile de protestatari venite din teritoriu, în special din Brașov. Nu se ferește și postează asta direct pe facebook.

Alexandru PETRESCU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...