Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Frână bă!!!!!!

UPDATE : Precizări RAT Brașov

„In urma publicarii acestei stiri am fost contactati de purtatorul de cuvant al RATBV S.A., Silviu Stefan, care ne-a declarat ca toate mijloacele de transport in comun scoase in circulatie au efectuata si valabila la zi Inspectia Tehnica Periodica si ca toate mijloacele de transport in comun sunt verificate zilnic, inainte de fiecare iesire in circulatie pe trasee, in legatura cu functionarea sistemelor de franare, directie, a existentei elementelor de siguranta in caz de urgenta etc. In ceea ce priveste accidentul la care faceti referire, la nivelul RATBV S.A. se va derula o ancheta interna, independenta de eventualele cercetari ale institutiilor abilitate sa faca verificari in acest caz, pentru elucidarea tuturor cauzelor care au dus la aparitia acestui incident. RATBV S.A. ii asigura pe toti calatorii de faptul ca deplasarea cu mijloacele de transport in comun pe raza municipiului Brasov se face in conditii de siguranta”.

Un accident stupid, ca multe alte accidente. Azi un autobuz RAT Brașov a mutat o mașină. Nu mult, că șoferița era oprită să acorde prioritate unui pieton aflat pe trecere. Oprită și cu piciorul pe frână. Adică fără vină.

Nici șoferul autobuzului, un om aproape de pensie nu părea să fie vinovat. Pentru că nu a făcut asta din neatenție. Pur și simplu autobuzul nu părea să fie dotat cu frână. De altfel asta am înțeles chiar de la el, când spunea doamnei cu mașina lovită: ”nu țin frânele doamnă, așa m-au scos în trafic”.

Serios? Acolo la garaj nu există un șef de coloană care avizează foaia de parcurs a fiecărei mașini? Nu ar trebui să răspundă pentru fiecare șurub?

Trăim într-un oraș cu un excedent de 52 milioane de euro dar autobuzele nu au frâne? Greu de înțeles!

Totuși, poate înțelege conducerea RAT că un accident se poate solda cu victime. Dacă șoferul autoturismului nu ținea mașina în frână puternică se urca pe pieton. Cine răspundea? Doar șoferul?

This slideshow requires JavaScript.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...