Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Altă întrebare!

• Campania electorală reprezintă activitatea de pețire a electoratului și ne putem imagina că partidele sunt pețitorii iar electoratul este o fată frumoasă care stă și cumpănește pe care să îl aleagă. Apoi fata frumoasă (electoratul) te alege pe tine PSD pentru că i s-a părut că pe lângă vorbe frumos ambalate mai ai și ceva în cap, pari chiar serios și crezi în ce spui. Apoi te-a ținut de mână și te-a luat alături de ea pentru patru ani și după ce ați fost la biserică și v-ați jurat credință te-a invitat la ea ca să consumați legătura

Și tu, PSD, ai luat repede niște flori de pe drum și când ați ajuns acasă, cu toate că ea te dorea extrem de mult, când ați ajuns în dormitor i-ai dat doi pumni în cap și ai violat-o ca un nemernic. Apoi ai ieșit pe balcon și ți-ai aprins o țigară și ai început să râzi ca prostul pe sub mustață.
Cam asta e imaginea pe care mi-a creat-o un amic despre situația în care s-a pus PSD față de poporul român și care mi-a plăcut atât de tare încât am vrut neapărat să o împărtășesc.

PSD trebuia doar să guverneze, avea susținerea populară, lansase în ianuarie câteva măsuri extrem de prietenoase pentru mediul de afaceri. Aceste măsuri fac din România o țară extrem de interesantă pentru investitori, tot ce ne trebuia era să fie liniște și banii ar fi venit încet, bugetul s-ar fi realizat și toate lucrurile ar fi mers ca unse, poate câștigau și președinția țării la sfârșitul mandatului lui Iohannis.

Dar au susținut cu orice preț o ordonanță care nu trebuia să existe, cu toate că aceasta nu conține nici pe departe ce se scrie în presă, dar știți cum e, românul nu citește cărți că preferă să vadă filmul pe TV.

Și au pierdut și țara, vor pierde și guvernarea iar Iohannis a primit un nesperat suport pentru un nou mandat la Cotroceni.

Ce ne facem cu Euro, care a atins 4,54 în 2 februarie, ce ne facem cu rapoartele MCV, care au criticat eventuala intenție de modificare a Codului Penal, ce ne facem cu Comisia Europeană, care abia așteaptă un alt motiv ca să ne blocheze accesul la fondurile europene ?

Cred că poporul român a fost luat ostatic în lupta dintre puterile statului și va urma un an groaznic. Celor care tratează cu lejeritate ce se întâmplă prin piețele centrale din marile orașe și din capitală le spun că așa au început lucrurile și prin Ucraina și acum țara este împărțită în două.

Altă întrebare ! Mai puteți?
Sorin BÂSCĂ

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...