Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Poloul din România se joacă în ape tulburi

Ultima etapă din Superliga Naţională de polo a consemnat un protest inedit în bazinul olimpic din Brașov. Sportul Studențesc Corona și CSM Digi Oradea (finalistă în Euro Cup în acest sezon) au evoluat cu plasture alb pe umărul stâng în semn de protest față de noua conducere a federației.

Mai mult, pe marginea bazinului, a fost afișat un banner mare cu mesajul „CORECTITUDINE PENTRU POLO“.  În ciuda protestului și a faptului că 6 cluburi au depus deja memoriu la minister, acuzând nereguli majore la ultimele alegeri ale forului de specialitate, noul președinte al federației Călin Găvruș a declarat că nu ia în calcul reluarea alegerilor: „Sunt două tabere adverse, una a câștigat, cealaltă a pierdut. Trebuie să se obișnuiască, să accepte acest lucru. Pentru mine e ca și cum nu s-a întâmplat acest protest. S-au spus lucruri grave, este adevărat. Eu am fost doar candidat, alegerile au fost organizate de fosta conducere. Nu înțeleg cu ce vă pot ajuta eu în legătură cu acest protest. Din ceea ce am înțeles, toate cluburile care au votat sunt înregistrate și au cod de identificare sportivă. Nu este nici o neregulă. Au fost alegeri absolut corecte. Procesul verbal a fost ținut de cineva din tabăra adversă. Foarte bine că Ministerul Tineretului Sportului va analiza. Trebuie să se constate că au votat cluburi care nu au activitate. Nu știu de ce îmi sunt reproșate mie mai multe lucruri. Alegerile au fost validate, am fost felicitat deja de LEN și de FINA. Nu se pune problema să se repete“.

De partea cealaltă, cluburile contestatare (CSM Digi Oradea, Crișul Oradea, Sportul Studențesc, Corona Brașov, Torpi Tg.Mureș și CSM Cluj Napoca) afirmă că reacția președintelui îi determină să recurgă la măsuri mai drastice pentru rezolvarea situației: „Nu avem nimic personal cu dânsul, dar ne deranjează că ne consideră pe noi și protestul nostru ca nedemni de a fi luați în seamnă. Când ignori cluburi precum CSM Digi Oradea «finalistă de cupă europeană, o mândrie națională“, Crișul Oradea «una dintre cele mai bune pepiniere de jucători» sau Corona Sportul Studențesc «care face investiții masive în copii și infrastructură», înseamnă că negi efectiv existența acestui sport. Faptul că a evitat un raspuns clar, spunând că au votat cluburi cu înregistrare și CIS, nu lămurește adevărul deoarece noi am contestat doar că acele cluburi fantomă nu au activitate în polo, iar unele nu au nici măcar bazin în orașul în care activează (nr. exemplu Lehliu). Ne-am fi dorit ca prezența dânsului la meci să fi fost pentru polo și spectacolul din bazin, nu doar pentru a dezamorsa o situație în presă și pentru a sta pe mesaje tot timpul meciului. A confirmat prin atitudine exact ceea ce noi contestăm, că a fost manipulat, că în spatele dânsului unii aranjează interese. Faptul că LEN sau FINA l-au felicitat nu înseamnă automat că au și validat sau autentificat legalitatea alegerilor.  Având în vedere cele mai sus, nu ne rămâne decât să recurgem la măsuri mult mai dure și foarte probabil vom da în judecată federația!“, a declarat managerul sportiv al Coronei Sportul Studențesc, Oana Dinulescu.

Dorin DUȘA

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...