Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Să înceapă spectacolul : 70 de echipaje la start-ul ,,Tess Rally 46”, de la Braşov!

Nu mai puţin de 70 de echipaje şi-au manifestat dorinţa de a participa la cea de-a 46-a ediţie a ,,Tess Rally”, care se va desfăşura la sfârşitul săptămânii, pe meleagurile braşovene. Lista oficială de înscrieri cuprinde trei categorii de participanţi: 50 de echipaje s-au înscris pentru CNR (Campionatul Naţional de Raliuri), 13 vor participa în CNR 2 (aşa numitul ,,rally 2”, deschis pentru echipaje tinere) şi 7 echipaje vor lua startul în CNR I (noul campionat dedicat automobilelor istorice, aflat la prima ediţie)

Deşi scurta listă a participanţilor în clasa regină de raliuri, cuprinde nume ca Simone Tempestini (Citroen DS3 R5), nimeni altul decât campionul mondial al juniorilor în exerciţiu şi dublul campion naţional absolut, Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5), dublu campion naţional , vicecampionul ediţiei 2016, Bogdan Marişca (Ford Fiesta R5), de asemenea având în palmares un titlu de vicecampion naţional absolut de raliuri şi pe ambitiosul pilot Sorin Badea (Hyundai I20 R5).

Clasa 3 revine spectaculos in 2017

Pentru editţia din acest an, nume grele ale automobilismului românesc şi-au anunţat participarea la această clasă. Astfel, vom avea ocazia să-i vedem la lucru pe doi dintre cei mai spectaculoși piloți din campionatul românesc : brașoveanul Manuel Mihalache și dublul câștigător al Tess Rally, Valentin Porcișteanu. Cei doi piloţi, care pot produce oricând surprize plăcute fanilor, vor fi secondaţi îndeaproape de tineri dornici de afirmare. Raul Badiu vine la Braşov la bordul unui automobil 4×4, încercând să ţină pasul şi de ce nu să-i depăşească pe mai titraţii lui colegi. De asemenea, Florinel Tincescu, beneficiind de experienţa acumulată în anii precedenţi, va încerca şi el să atace performanţa pe drumurile braşovene.

 „Istoricii” şi maşinile lor minunate

Noul campionat pentru automobile istorice are la start șapte bijuterii. Pilotul brașovean Gunther Graef, la bordul unui BMW 1602, este marele favorit, iar spectatorii ce vor fi prezenți pe probele speciale ale Tess Rally 46, vor putea admira și o parte a echipei conduse de Georgios Ladopoulos, care evoluează în mod constant la etape internaționale, dedicate mașinilor istorice. Dar şi pe Cătălin Cedric, un pilot mai cunoscut pentru evoluţiile sale la etapele de coastă.

Evenimente speciale, pentru toate gusturile…

Se anunță un raliu pe cinste, așa că ar fi păcat să ratați întîlnirea cu mașinile de curse, cu zgomotul motoarelor turate la maxim, cu mirosul de carburant și cu scârțâitul cauciucurilor. Întalnire va fi organizată vineri, 31 martie, în plin centrul Braşovului(zona Capitol).  Tot acolo se va alerga şi super speciala Braşov Rally Show. Tess Rally 46 se va încheia cu un Power Stage, pe drumul Poienii, o probă specială, pe care nu aveţi cumsă o rataţi! Etapa se va încheia în Livada Poștei, cu premierea câştigătorilor Power Stage şi ai Raliului. În aşteptarea sosirii favoriţilor, încă de la orele amiezii, veţi avea posibilitatea să parcurgeţi câteva cursuri demonstrative de pilotaj sportiv şi de conducere defensivă, predate de echipa de profesori ai Academiei Titi Aur.

Tess Rally 46 se va încheia seara, la ora 20,00, la Coresi Shopping Resort, gazda Raliului, cu festivitatea de premiere a câştigătorilor.

Dorin DUȘA

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...