Ciorbă de burtă cu ciolan afumat

Ingrediente:

  • 1,5 kg burtă de vită congelată
  • 1 ciolan afumat de porc si un rasol de vită
  • zarzavat de ciorbă (ceapă, morcov, ardei gras, rădăcină pătrunjel, păstârnac și ţelină)
  •  4 gălbenușuri
  •  1 ardei iute
  •  400 gr smântână
  • 200 gr gogoșari murați în oțet
  •  oţet după gust, usturoi
  •  sare și piper

Preparare:

Pentru zeamă am folosit un ciolan afumat de porc și un rasol de vită. Am pus la fiert în oală sub presiune cu 1 linguriţă de sare. Carnea de pe ciolan și de pe rasol (nu toată) am tăiat-o bucăţele mici și se adaugă cu bucăţile de burtă la fierberea finală.

În zeama obţinută am pus legumele (ceapă, morcov, ţelină, păstârnac, pătrunjel și ardei gras) și am lăsat să fiarbă. Am strecurat și m-am ales cu o zeamă foarte gustoasă pe care am pus-o la loc într-o oală pentru fierberea finală. Apoi m-am ocupat de burta de vită (în acest caz prefiartă și tăiată fideluţă) pe care am spălat-o bine în mai multe ape, am lăsat-o în apă rece cu oţet cam 2 ore și apoi am pus-o la fiert 10 min., după care am aruncat apa și am mai spălat-o în câteva ape.

Legumele fierte le-am pasat cu blenderul și puțină zeamă de la ciolan. Apoi am adăugat în oala cu zeamă burta, bucăţelele de ciolan și rasol, legumele pasate, câteva rondele de ardei iute și sare și am lăsat la fiert 40 min.

Aproape gata, dar mai amestec 4 gălbenușuri cu vreo 400 gr smântână, 4 căței de usturoi și 2-3 polonice de ciorbă fierbinte și adaug în oală, dar după ce am oprit focul, ca să nu se brânzească smântâna. Se taie fideluță gogoșarii și se pun în oală.

Poftă bună și trai bun cu doamna!

Chef Adrian NEAG – Guerrilla Cooking

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply