Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Omagiu pentru o școală excepțională: Colegiul „Andrei ȘAGUNA”

Se împlinesc 60 de ani de când am terminat Liceul Andrei Șaguna. De când am pășit pe poarta acestei școli, am purtat, mereu, cu mândrie și aproape de inimă, titlul de „șagunist”.

Este drept, vremurile nu au fost mereu fericite. Generația mea a fost ultima generație care a absolvit în sistemul cu zece clase și prima care a dat examen de bacalaureat. Am fost aruncați în vâltoarea vieții de foarte tineri. Țara de atunci, în care ne-am format, trecea prin vremuri foarte grele.

Cu toate acestea, spiritul „șagunist”, educația dobândită în această școală de elită și respectul pentru valori și pentru carte care ne-a fost insuflat de profesorii noștri ne-a motivat nu doar să supraviețim, ci și să progresăm.

Am progresat purtând cu noi mereu Binele, Adevărul și Frumosul, valorile pe care școala noastră le-a susținut și promovat mereu. Am mers cu fruntea sus și având în minte deviza „Litteris et virtuti” și am fost mereu mândri de condiția noastră de „șaguniști”.

Momentele festive sunt încărcate de emoție. Cuvintele nu pot acoperi întotdeauna deplinătatea gândului și a simțirii. Au trecut 60 de ani de când am absolvit. Pe mulți dintre noi viața i-a trimis departe de Brașov sau departe de țară. Unii dintre noi s-au stins, odihnească-I Dumnezeu în pace! Dar acum, în aceste momente, suntem, parcă, din nou, toți, împreună. Acei liceeni care au purtat mereu cu ei emblema școlii noastre dragi – Colegiul „Andrei Șaguna”!

Cu drag,

Prof. Univ. Dr. MSc Alexandru Vlad Ciurea,

Neurochirurg și mereu „șagunist”

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...