Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Zeppelin cu fason

Lilă! A plecat fa zepelinu’ şi nu am dus puradeii la fason. Este vară în Brașov. Oraş medieval, turistic şi aproape cosmopolit şi plin de atracții turistice sau aproape plin. Una dintre ele este „masa la înălțime“. Total adecvată şi integrată în peisajul Pieții Sfatului, în ambianță de burg medieval al Brașovului, respectiv o macara grotescă de câteva zeci de tone, plantată în mijlocul Pieții Sfatului.

Sincer, prima oară când am văzut-o am crezut că au descoperit minereuri şi au făcut o mină în centrul istoric. Păi la ce să te gândesti când vezi o macara de şantier care ocupă un sfert din Piața Sfatului? Oare unde or pune sterilul? Oricum nu contează. În altă ordine de idei plătești 400 de lei pentru o cină la înălțime, dar au grup sanitar? Nu! Păi şi dacă pe domnişoara consilier X sau pe o mireasă furată o apuca „numărul 1“ ce face? Pentru băieți e simplu sa aibă grijă să nu stropească pulimea. Dar ce ne facem dacă pe domnişoara consilier X o apucă „numărul 2“ ? Se complică treaba, nu există HCL pentru aşa ceva. Până coboară macaraua, s-a întâmplat beleaua şi e vară, n-are ştrampi. Să vezi criză de nervi la domnişoara politician.

Ei ce să-i faci, ăsta e acum fasonul Brașovului, „cina la înălțime“, dacă eşti obraz ales, din multitudinea de atractii turistice, n-ai cum s-o ratezi. Păi oricum nu mai e, cine n-a prins-o, nu e şmecher! Cum care multitudine? Păi prin grija Primăriei, a primarului şi a angajaților Primăriei de la departamentele de turism si cultură avem o grămadă de obiective turistice cum ar fi: „Ia-ți bocancii şi tai-o-n sus pă Tâmpa”, „La Solomon la mici cu schimbu’ 3“, bine, “schimbu’ trei” la modul nostalgic că nu mai avem uzine, dar personajele sunt aceleași, sau altă atracție turistică: privitul imbecil la milioane de crosuri şi raliuri, de parcă toate geniile Primăriei s-au blocat şi nu mai sunt în stare să conceapă altceva! Lilă, hai fă acasă şi facem o freptură pe cărbuni încinşi că dacă-i ia pe puradei cufureala-n zeppelin ce facem fa, că ăstia nici căcăstoare n-are!
Accinte
Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...