Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Acadea de marțipan

A  avut loc ședința de Consiliu Local la Brașov. Se vede că încă e atmosferă de concediu, la ora unu când era programată ședință de consiliu în sală erau trei consilieri: Șerban Șovăială, Roxana Cojocea și Arnold Ungar, să fie aceștia hărnicuții Brașovului? Or fi, ce sa zic ?!? De la bun început – așa cum ne-am obișnuit ședința începe cu interpelări: Șerban Șovăială a raportat la faptul că sunt în plin Festival Street Food – Brașov, atrage atenția asupra unui lucru si aspectul mi se pare foarte important, anume: HCL 579/2015 prevede ca evenimentele culinare cu prepararea mâncarii la fața locului să se poată face doar la Pietrele lui Solomon sau în Noua. Ei bine Street Food Brașov are loc pe aleea de Sub Tâmpa, aspect care contravine hotârii de consiliu local amintite. Domnul consilier Șovăială propune consiliului local anularea acestei hotărâri.

Bineînețeles că interpelarea a trecut fară nici un fel de efect, cu toate ca propunerea domnului Șovaială este mai mult decât de bun simț. Adică dacă Consiliul Local dă o hotârare si Primăria o încalcă. La ce bun să mai existe acea hotărâre. Sau poate hotărărea este dată pentru ca nu cumva să se facă în week-end-uri evenimente culinare și să scadă vânzările anumitor restaurante și terase din Piața Sfatului?

În continuare domnul Arnold Ungar îi ceartă pe consilieri că există petiții adresate comisiilor care în mod suspect nu ajung la comisii.

Din nou interpelarea trece ca un vânticel de vară peste un lan de maci, așa priveau domnii consilieri către domnul Ungar, cu privire lungă și lipsită de conținut, atitudinea lor, privirile curate și zâmbetul lor diafan, ne duc cu gândul la un lan de maci.

Nu se lasă mai prejos nici cetățeanul Iov. Nenea Iov este îngrijorat pentru confortul angajaților primăriei, respectiv cere aer condiționat în birouri și nu numai atât, nenea Iov devine agresiv, beligerant și îndeamnă la război, solicită consilierilor să oblige Electrica să-și repare și să-și renoveze  transformatoarele din cartiere.

Trecând peste hilaritatea Caragialiană a aspectului : *sssi dăi sssi luptă nenea Iov*,  ideea nu este chiar rea, ar cam trebui Electrica sa-și curețe mizeriile și să-și renoveze aceste transformatoare. Urmează interpelarea domnului Macedonsky care cere opinia Consiliului Local în legătură cu transportul în comun, dând exemplu Olanda și orașul Linz , unde transportul in comun este absolut în totalitate ecologic, bazat pe tramvaie si troleibuze, față de Brașov, care se ineacă în fumul autobuzelor. La această interpelare nu putea răspunde decât viceprimarul Mihai Costel, zâmbitor, sigur pe el povestindu-ne despre credite BERD și finanțări pe AXA 4, cu care se vor cumpăra autobuze electrice și se va revalorifica infrastructura existentă deja pentru troleibuze.

De-a dreptul elegant, domnul viceprimar Mihai Costel, de altfel, uitându-ne la pantofii dumnealui „piele de sarpe“

Începem să credem că fondurile respective or fi venit deja.  Ei bine nu putem încheia aceasta sesiune de comunicări fără să dam obolul frumoaselor Consiliului Local – Brașov. Frumoasa consiliera Anca Bertea, care astăzi ne-a încântat privirea cu o rochie mulata pe trupul ei perfect și fără cusur. În dumneaei ne stă speranța pentru o alianță a întlegerii a bunei conviețuiri și a condescendenței politice la Brașov, între PNL si PSD. Doar în puterea dumneaei stă crearea unui PNLSD autentic!

Ei, urmează diva televiziunii domnișoara consilier Alexandra Crivineanu, proaspăt întoarsă din concediu, așa ne spune bronzul perfect ce contrastează plăcut cu rochia albă, luminând și de această dată atmosfera consiliului cu zâmbetul ingenuu și privirea limpede. Ei și nu in ultimul rând și adversarii politici au cu cine se mândri, domnișoara consilier Roxana Cojocea, care se prezintă azi cu floricele albastre pe cămașă și sacou roz, dulce ca o acadea de marțipan, agitând colegii consilieri cărora evident le plouă în gură după bombonica roz, din cauza ei abia mai auzind ordinea de zi sacadată de către autoritarul conducator de ședință: Oprică! Incă este august!

Accinte

Comentarii
Loading...