Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Nu mi se pare în regulă, nu sunt de acord, nu încurajez asemenea practici

4 juniori au fost depistați pozitiv cu un diuretic la Europenele de juniori din Bulgaria. Numele sportivilor, David Andreaş, Ionuţ Marian Lupu, Marian Ciprian Dumitru şi Tiberiu Ionuţ Pălănceanu, a fost anunțat de Agenţia Naţională Antidoping.

Nu mi se pare în regulă, nu sunt de acord, nu încurajez asemenea practici. Am primit informarea și de la ANAD. Ce se întâmplă cu acești juniori, dacă 2 ani este suspendarea lor. Nu vor mai putea activa. Ce facem cu antrenorii lor, nu înțeleg ce se întâmplă și care este situația la box. Și față de minister nu și-au reglat situația. Noi îi încurajăm, le sprijinim activitățile sportive. Sprijinim federațiile, dar să fie în regulă aceste chestiuni. Poate a fost o chestie de neatenție, de nesupraveghere. Sunt tineri și trebuie să fim foarte atenți ce consumă, mai ales când ne pregătim pentru jocuri de nivel european.

Până nu își reglează situația cu MTS cu siguranță vor fi fără finanțare. Sunt în proces cu noi, nu pot să-i finanțez. Finanțez orice proiect, orice activitate sportivă, dar evident să avem la bază toate documentele legale și situația clară din punct de vedere al proceselor. Atât timp cât sunt în proces cu o federație și aștept decizia instanței, nu mai pot să fac nimic în calitate de ministru. Evident că aș dori, dar legislația în vigoare nu îmi permite.

Marius DUNCA

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...