Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

100 de companii americane vor fi prezente în țara noastră pentru a discuta cu autoritățile

Guvernarea PSD-ALDE lucrează de câteva luni pentru aducerea acestor companii în România, pentru a realiza contactele între firmele românești si cele americane. Dorim să fructificăm contextul politico-economic în care ne aflăm. Pe de o parte să creăm un mediu economic stabil care să sprijine îndeplinirea promisiunii făcute de președintele american Donald Trump, în timpul campaniei sale electorale de anul trecut, că vor crește substanțial investițiile americane în România. Pe de altă parte, să profităm de avantajul geopolitic pe care îl are România după embargoul economic impus Rusiei din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite și să atragem spre România oportunități de dezvoltare. Pentru investitorii americani care se uită la România este important să vadă că lucrurile sunt clare și există un teren economic stabil. Toate companiile private, interesate să investească, evaluează situația și oportunitățile. Cu cât mai mare este predictibilitatea, transparența și claritatea în ce vrem să facem în domeniul economic, cu atât va fi mai mare succesul în atragerea de investiții străine.

Guvernarea PSD-ALDE este interesată să dezvolte relațiile cu Statele Unite pe bază de reciprocitate. În acest sens dorim ca și companiile românești să poată investi și exporta produse pe piața americană.

Companiile din România pot exporta pe piața americană bunuri româneşti de larg consum (îmbrăcăminte, încălţăminte şi articole din piele, sticlărie, porţelan, mobilă, alimente, băuturi, cosmetice, articole sportive, articole pentru cadouri), dar și produse siderurgice, produse chimice şi petroliere, componente electronice şi servicii IT. De asemenea, Statele Unite sunt o bună piață pentru plasamente financiare în fonduri de investiții.

Mihai POPA

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...