Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Autostrada Ploiești – Brașov devine realitate

Banca Mondială a luat decizia de a susţine implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov. Premierul Mihai Tudose a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, manager de ţară, pe tema proiectelor de infrastructură rutieră.

Decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport din România este îmbucurătoare. Proiectul autostrăzii Ploiești-Brașov, proiect de importanță strategică, finanțat de Banca Mondială, reprezintă începutul unei schimbări de paradigmă în zona investițiilor din infrastructura rutieră.

În cadrul întrevederii au fost stabilite măsurile necesare pentru demararea proiectului autostrăzii Ploiești-Brașov, cu asistență asigurată de Banca Mondială. În acest sens, vor fi înființate un comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, și o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică.

Toate aceste măsuri vin în completarea celor de la începutul lunii octombrie, moment în care Ministerul Transporturilor a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din Autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov-Cristian, şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median). Contractul este semnat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea formată din SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL. Contractul este în valoare de 118 milioane de lei. Constructorul are la dispoziţie 24 de luni, 6 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie. Sectorul Braşov-Cristian are o lungime de 11,7 km. Tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov este împărţit în 5 loturi. Loturile 1 şi 5 sunt capetele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Braşov. Lungimea totală a Autostrăzii Comarnic-Braşov este de 58 de kilometri.

Autostrada Ploiești-Brașov se va realiza rezolvându-se astfel marea problemă de trafic de pe Valea Prahovei. Autostrada va avea o contribuție însemnată pentru dezvoltarea întregii zone și pentru a repune Brașovul pe harta celor mai importante județe și municipii din țară și din zona balcanică.

Marius DUNCA – Deputat PSD Brașov

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...