Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Premiul pentru sustinerea capitalului autohton

Marti seara, in cadrul Galei Deceniului European, organizata de ziarul Bursa la Parlamentul Romaniei ,mi s-a acordat Premiul pentru sustinerea capitalului autohton. Acest onorant premiu reprezinta o recunoastere publica din partea unui cotidian cu un extraordinar impact in mediu de afaceri, a efortului, constant depus de mine in ultimii 10 ani, de a sustine si promova capitalul romanesc, un veritabil motor de crestere economica si un pilon de stabilitate sociala.

In alocutiunea rostitata aseara am multumit milioanelor de antreprenori romani pentru efortul si consecventa de a rezista si chiar de a face performanta intr-un mediu economic, politic si social ostil. Statul in loc sa protejeze capitalul autohton l-a discriminat si defavorizat in raport cu capitalul strain. In ultimii 10 ani peste 80% din ajutoarele de stat s-au dus catre firmele staine in loc sa capitalizeze si sa sustina capitalul romanesc. Nici bancile nu s-au inghesuit sa finanteze firmele romanesti. Au preferat sa imprumute statul. Ori statul, in loc sa-si asume investitii in infrastructura, invatamant sau sanatate, a acoperit gauri si deficite bugetare, a risipit banii agentilor economici si ai bancilor pe ajutoare sociale.

Capitalul romanesc este cel mai mare contributor la bugetul statului. Firmele romanesti contribuie cu 650 miliarde lei la cifra de afaceri a Romaniei, au 2.7 milioane salariati si o profitabilitate de trei ori mai mare decat a multinationalelor. Companiile cu capital autohton au o pondere de peste 90% din totalul societatilor comerciale inregistrate la Registrul Comertului. In vremuri de criza sau chiar de prosperitate capitalul romanesc nu migreaza spre zari straine. Iata doar cateva argumente pentru care ar trebui sa ne raportam la capitalul romanesc cu mai multa responsabilitate si recunostiinta.

Deputat independent, REMUS BORZA

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...