Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Arlechini și șoapte de taină

Din nou cu iubire: Consiliul Local Brașov. După cel mai mare eveniment politico-monden al Brașovului, de fapt principalul eveniment politico-monden, respectiv nunta dintre consilierul local al Brașovului, Adrian Oprică cu domnișoara consilier local Anca Bertea, distinsa consilieră a ales să-și dea demisia. Un gest de o deosebită curtoazie politică, nu? Cum ar mai fi scris cotoronții ăștia de ziariști de pe la gazete, dacă ar fi rămas în Consiliul Local ca și familie?! Mai bine așa.

Ei, pe lângă acest gest de nediscutabilă și evidentă integritate a tinerei familii politice, de aici se mai trage o concluzie: domne cocoșu’ e el. El cântă și la serviciu și acasă. Păi ori conduce dumnealui ședințele ori nu. Deci omul a arătat ca are potență, deci este capabil să conducă nu numai ședința de consiliu ci și familia. Putem sta liniștiți, avem lideri puternici. Să mai zică cineva că omu’ nu are vână. (noi cu toții știm că ele cedează așa ușor la început ca să se închidă bine capcana, vede el mai încolo).

Dar ce ne facem cu Brașovul, ei bine s-a găsit soluția. În locul fostei domnișoare Anca Bertea a intrat în Consiliul Local din partea PSD, tinerelul de 66 de ani Mircea Bogdan. Cu o ușoară chelie și o cravată până la buric – demnă de un director adjunct sau contabil șef de CAP din anii 50 – domnul Mircea Bogdan a depus jurământul cu abnegație. Are și nenea Iov acuma cu cine să „dea” o tablă sau să „bată” un șeptic sau un șaij’șase: „Ei lasă tov-Mircea că raportările la hectar le-om scoate din condei; și ia d-aci un tromf !”

Bine măcar că sunt consilieri locali care ne mai binedispun, de exemplu domnul Achim George Silviu cu șosetele dumnealui. Ne ierte ipochimenul, dar văzându-i ciorapii, nu puteam să ni-l imaginăm decât cu perucă portocalie, o bilă roșie pe nas și o vuvuzelă-n mână, adică o personificare a Consiliul Local.

Și nu putem încheia fără a aminti totala schimbare de atitudine a domnului Ungar Arnold. Vă amintiți de momentele în care vă spuneam – cu admirație – că este una din vocile recalcitrante ale Brașovului? Că este un corifeu al dreptății sociale? Că este un port-drapel al problemelor brașovenilor? Sancționa imediat orice greșeală si orice abuz al Primăriei, al primarului, sau al viceprimarilor? Era un adevărat Che Guevara tomnatic. Ei bine, am constatat cu stupoare cum a devenit peste noapte un cu totul alt om. E cumințel ca un băiat de grădiniță care tocmai și-a băut lăpticul și se pregătește de nani. Acuma, brusc laudă viceprimarii, îl laudă pe primar, laudă Primăria! Ce s-o fi întamplat? Dintr-un Cane Corso, dintr-un Mastiff antrenat pentru luptă, a devenit un fel de Chihuahua, un fel de Canische parfumat și docil, care la cel mai mic semn se ridică în două labe și face giumbușlucuri. Ce să se fi întâmplat oare? Priviți puțin fotografia publicată, capul ușor în pământ și obediența cu care ascultă șoaptele de taină ale maestrului păpușar ….

ACCINTE

Comentarii
Loading...