Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Punctul de pensie va crește etapizat și va ajunge la 1.775 de lei

Promisiunile din programul de guvernare vor fi onorate, iar începând cu vara anului viitor este prevăzută prima creștere a punctului de pensie:

Am proiectat, prin programul de guvernare, un parcurs al creşterii punctului de pensie de care ne vom ţine şi suntem foarte riguroşi în ceea ce priveşte acest lucru, care înseamnă o creştere a tuturor pensiilor. De la 1 ianuarie 2018 avem de luat în seamă rata inflaţiei, iar de la 1 iulie 2018 punctul de pensie va fi 1.100 lei. Această etapizare a creşterii punctului de pensie este ceea ce am prins în programul de guvernare. Până în 2020, punctul de pensie ar trebui să ajungă la 1.775 lei. Mai precis, la 1 octombrie 2020”.

Pensia minimă garantată va crește la 640 de lei.

Beneficiarii acestui fel de pensie vor face obiectul unei alte legi decât corpul mare al Legii pensiilor. Aşa este şi normal, ei nu sunt contribuabili ai sistemului de pensii. Această pensie minimă, care este acum 520 lei, va fi acordată în continuare.Vrem să facem această separare  între ceea ce este creșterea punctului de pensie și a pensiei minime.

În decembrie 2016, punctul de pensie era 871,60 lei, iar acum este 1.000 de lei: „Asta înseamnă o creștere de 15%, dar va creşte cu 10% în următoarele șase luni, iar apoi la fiecare șase luni, cu câte 10%”.

Mihai Popa, Deputat PSD

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...