Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Primăria Făgăraș, locul unde abuzul în serviciu este la el acasă !(I)

Ne uităm de ceva vreme – cam vreo trei ani de zile – peste Măgura Codlei, spre Făgăraș. Acolo unde bătrânii satului au scos vorba celebră : Făgăraș, nici comună , nici oraș !

Avem prieteni, rude, colaboratori în Țara Făgărașului și nu poate să ne fie indiferentă viața lor. Și mai ales a celor care încearcă de vreo 16 ani de zile încoace să facă ceva pentru zonă. Numele ales de noi – Gazeta Brașovului – nu înseamnă că ne ocupăm numai de zona municipiului Brașov. Așa cum ne interesează subiectele din zona Codlea, Zărnești, Râșnov, Rupea, așa suntem interesați și de ce se întâmplă la Făgăraș.

Am avut nenumărate articole despre politica și fățărnicia din Făgăraș. Ne-a surprins, la modul hazliu, ce-i drept, aparițiile facebuciste ale unui anume Alex Luca, din Făgăraș. Interesându-ne , am aflat că este un tânăr întreprinzător din Făgăraș care se ocupă cu organizare de evenimente. Și am mai ținut minte că l-am văzut și pe lista consilierilor locali propuși de către Forumul German Făgăraș pentru alegerile locale din iunie 2016. Cu numele său real Alexandru Tarczali. Și am văzut înverșunarea cu care îl apără pe primarul „independent” al Făgărașului, Gheorghe Sucaciu. I-am citit comentariile la adresa noastră și ne-am gândit că este politicos să îi adresăm public o scrisoare deschisă .

            Scrisoare deschisă:

            „Stimabile Alexandru Tarczali – alias Alex Luca !

Înainte de orice, trebuie să îți spun că formula de adresare de mai sus este strict formală și, recunosc, ușor ironică. Nu-mi ești nici drag, nici apropiat, din contră. Sper că ai reușit să îți faci suficient timp să urmărești cu mare atenție două voturi istorice, cel pentru Brexit și cel pentru ”The Donald”. Sper asta pentru binele tău, în primul rând.

Nu rezultatul califică cele două voturi ca fiind istorice, asta e clar. Primul a dus la o decizie stupidă, bazată pe minciuni populiste care, dacă nu ar fi pur și simplu tembele, ar fi haioase. Al doilea a dus la propulsarea în cea mai puternică funcție politică din lume a unui misogin frustrat, un mincinos patologic și un narcisist cronic. Ce este istoric în aceste voturi este că, de fapt, au fost expresia unei revolte surde și a unor frustrări împinse la extrem.

Și aceasta nu este concluzia mea, ci este concluzia multor analiști politici, cu mult, dar mult peste valoarea mea!

Dacă mă vei întreba de ce am început în acest mod scrisoarea mea către tine, îți voi răspunde că și Făgărașul seamănă ca două picături de apă cu cele de mai sus. Și nu numai Făgărașul, ci și Brașovul, și Bucureștiul, de fapt, întreaga Românie.

Dar în cazul tău, stimabile Alex Luca, este mai frustrant să vezi că tineri de talia ta se scufundă orbește în minciuni populiste, chiar haioase. Și mai ales aleg să facă parte din echipa frustraților. Și voi explica de ce!

În primul rând, recapitulând tot materialul de campanie electorală al primarului Sucaciu, cel pe care cu stoicism îl pupi în partea dorsală de câte ori ai ocazia, nu am găsit nimic concret, palpabil, care să te fi determinat să îl votezi.

Doar promisiuni populiste și generale, așa cum se poate citi în postările din 2016, ca de exemplu:

2.Informare, consultare publică, transparență, ghișeu unic, fonduri europene, parteneriat cu mediul de business.

A fost o simplă introducere. Față de stoicismul cu care aperi primarul ( nu și primăria, din cele postate ) te provoc astăzi la o mică analiză despre modul în care primarul Sucaciu știe și înțelege să respecte pct.2 de mai sus, cel cu transparența. Sincer, am căutat undeva în promisiunile primarului și nu am găsit nimic concret pentru angajarea respectului primarului și al angajaților primăriei Făgăraș față de contribuabilii din Făgăraș.

Și aici îți voi spune aici că la nivelul Trezoreriei municipiului Făgăraș există peste 20 de dosare de executare silită pe numele Primăriei municipiului Făgăraș. În obligația dată de Ordinul nr. 2336/2011 pentru aprobarea Procedurii de punere în aplicare a titlurilor executorii în baza cărora se solicită înființarea popririi conturilor autorităților și instituțiilor publice deschise la nivelul unităților Trezoreriei Statului, cei de la Trezoreria Făgăraș trimit Primăriei Făgăraș anexa 1 a ordinului în vederea completării, obligatorii, a anexei 2 cu sumele pe care Primăria Făgăraș le indisponibilizează din toate conturile lor pentru achitarea executării silite.

Numai că la Făgăraș, surpriză mare , stimabile Alex! Sub conducerea primarului Sucaciu, directorul economic al primăriei, Daniel Ludu, nimeni altul decât fostul adjunct de la finanțele făgărășene, trimite înapoi anexa 2 la ordinul 2336 completată cu zero – 0 lei – la toate conturile . Adică, deși au bani în conturi și SUNT OBLIGAȚI DE LEGE SĂ ÎȘI ACHITE EXECUTĂRILE SILITE,  primarul Sucaciu și directorul Ludu săvârșesc cel mai clasic și pur abuz în serviciu împotriva intereselor legale ale creditorilor care au bani de recuperat de la Primăria Făgăraș.

Eu știu că tu nu ești în această situație pentru că faci parte din echipa de admiratori ai primarului. Mai mult decât atât, ai mai primit și ocazia să îți bani în buzunare prin atribuirea prin spatele unei asociații din Brașov a organizării mai multor evenimente derulate de Primăria Făgăraș și instituțiile subordonate. Dar subiectul va fi tratat separat.

În aceste condiții în care munca contribuabilului din Făgăraș este tratată cu dispreț de conducerea primăriei tu încerci să explici făgărășenilor de proiectele primarului ? Făgărășenii sunt ținuți în acest moment în cea mai neagră noapte a dezinformării, sau mai bine zis, a informării cu dedicație, în care toate organele de presă au fost „cumpărate” de primar și primărie pentru a arăta ce bine și frumos este la Făgăraș. Și ce frumos este primarul Sucaciu. Și despre aceasta ne luăm obligația de a spune cum a cumpărat Sucaciu presa din municipiul Făgăraș.

Stoicismul tău în a deturna atenția de la jaful organizat din Primăria Făgăraș ne dă de înțeles că este mult putregai acolo. Nu apucă nimeni să emită vreo părere sau apreciere negativă, că hopa , apare și Alex Luca și îi face pe toți troacă de porci.

Așa ai înțeles tu Alexandru Taczali, alias Alex Luca, democrația? Să bagi pumnul în gură celor care nu au aceeași opinie ca tine? Câți ani aveai tu când cei de vârsta noastră, 50 de ani, eram tinerii care am ieșit în stradă în 1989 pentru democrație și libertate? Am uitat, scuze, aveai doar 3 ani, conform postărilor de pagina Formului German din Făgăraș, stimabile tânăr politician făgărășan.

Stimabile tânăr politician făgărașan, dacă ai măcar puțină minte vei realiza că ceasul ticăie imprevizibil. Cu respectul și deferența de care trebuie să dea dovadă un simplu cetățean când se adresează unui politician (sesizezi ironia, sper), te rog să ai mare grijă când te alături unei echipe politice să faci proiecte și când definitivați împreună cu primarul vrăjile cărora vă place să le spuneți pompos promisiuni electorale. După cum vezi, este foarte posibil ca cei pe ale căror vieți, planuri și așteptări contezi cu nepăsare, să decidă că a venit vremea să-ți trimită un mesaj. Și crede-mă, e la fel de posibil să nu le pese prea mult sub ce formă va fi împachetat acel mesaj. Poate fi un bufon cu păr portocaliu sau poate fi ceva urât mirositor împachetat în șervețel.

E posibil să mă mai prostești și anul ăsta, poate și la anul. Dar mai devreme sau mai târziu, îți vine rândul, fii sigur de asta. Dacă nu mă crezi, fă-ți timp să le dai un telefon scurt lui David Cameron, Barack Obama sau Hilary Clinton. Vei fi uimit de ce-ți vor spune. Partea proastă este că viitorul politicii românești se bazează pe politicieni ca tine. Dacă nu mai ești, între timp , membru al Forumului German din Făgăraș, înlocuiește sintagma de „politician” cu ”habarnist”. Scuze, nu am găsit altă rimă !

Așa că te sfătuim să fii mai ponderat și mai puțin lipsit de pupincurism în comentariile pe care le faci în mediul public, stimabile Alexandru Taczali, alias Alex Luca ! Nu de alta, dar se poate lipi „rujul” de buze ! Și atunci pute rău, la fel ca și în cazul abuzului în serviciu de la Primăria Făgăraș.!

This slideshow requires JavaScript.

 

Fără stimă, Redacția Gazetei Brașovului

Comentarii
Loading...