Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Nu acceptăm reducerea fondurilor pentru statele din Estul Europei!

Consider că eurodeputatul PSD Răzvan Popa apreciază corect că sugestiile  făcute de Cancelarul austriac Sebastian Kurz, în presa din Austria, privind diminuarea alocărilor de fonduri pentru țările din Europa Centrală și de Est, sunt un atentat la principiul solidarității, pe care UE este construită.

”Respingem categoric orice poziție menită să facă statele din Estul și Centrul Europei vinovate de problemele și, totodată, victime ale problemelor care există la nivelul Uniunii Europene. Este adevărat că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va pune presiune pe bugetul comunitar, dar trebuie refuzată orice abordare care ar folosi acest moment pentru a pedepsi noile state membre.

Și România, ca și alte țări, a făcut eforturi pentru a accede în cadrul acestui proiect. România și alte state din Estul și Centrul Europei tocmai au decis să își mărească aportul la bugetul comunitar, pentru a reduce impactul Brexit.

Este în interesul tuturor ca noile state membre să fie consolidate la nivel economic și social. Uniunea Europeană trebuie să fie puternică prin toate componentele sale, și exact acesta este scopul utilizării fondurilor de coeziune. Dacă acest scop este uitat, se subminează și principiul fundamental pe care UE este construită: solidaritatea între statele membre”!

Mihai Popa – Deputat PSD

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...