Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Nu confirm, nu infirm

Pentru cunoscători, audierile din Comisia SRI sunt un adevărat deliciu. Interesante sunt însă exprimările fostului ”spion șef”, Florian Coldea. Tot pentru cunoscători sunt și interperările din spațiul public lansate de trei foști șefi proeminenți din cadrul serviciului. Una din întrebări ne-a atras atenția că subiectul devine de mare interes local.

Fostul Colonel SRI Daniel Dragomir a susținut, după audierea lui Florian Coldea în Comisia SRI, că răspunsurile date de acesta reprezintă o bătaie de joc la adresa miilor de români ascultați, fugăriți și condamnați abuziv și că acum înțelege de ce a fost arestat, ca să nu fie deranjat Coldea.

Intrebari pentru Coldea SRL:

  • Ați comunicat direct sau indirect (prin intermediul generalului Dumbravă) sau prin utilizarea rețelei speciale TO cu procurori sau judecători? Care a fost contextul acestor discuții? Ce relații ați avut / aveți cu Livia Stanciu , Ionuț Matei , Horia Valentin Șelaru , Mihai Andrei Bălan, Mirela Popescu, Bogdan Tudoran, Camelia Bogdan, Bogdan Voinescu, Ruxandra Grecu, Dorel Matei, Anamaria Trancă?
  • Ce relații ați avut / aveți cu următorii procurori DNA: procuror militar Ion Alexandru, procuror militar Mihai Gheorghe, Cornel Deca, Lucian Onea, Mircea Negulescu, Nicolae Marin, Gheorghe Popovici, Marius Bulancea, Alexandra Carmen Lancranjan, Matei Adrian? Ați avut discuții direct cu aceștia pe tema unor dosare aflate pe rol? Când, în ce context, ce discuții ați purtat?
  • Ați locuit în perioada 2009- 2016 la sediul SRI T14 împreună cu familia? Cine a acoperit costurile de întreținere, gaz, electricitate, internet, cablu și alte utilități, alimente, hrană, mese private etc.? Puteți prezenta documente justificative? Câți angajați deserveau locația T14 (bucătari, menajere, pază etc.)?
  • Cine a plătit zilele de naștere, de nume, petrecerile private din sediile K2, K4 și T14, ale dumneavoastră și ale lui George Maior, puteți prezenta documente justificative?
  • De câte ori ați fost în concedii în perioada 2006-2018 în afara României cu politicieni, când, unde, în ce context, cu cine, cine a plătit concediile, puteți prezenta documente justificative?
  • Ați făcut trafic de influență pentru numirea nașului dvs. Călin Bibart la conducerea Romsilva în anul 2016? Ce folos ați avut după această numire?
  • Dețineți conturi în exteriorul României? În Seychelles, partea turcă a Ciprului?
  • În ce calitate predați etică ofițerilor SRI având în vedere că ați prezentat Comisiei de control facturi false ale deplasărilor cu Sebastian Ghiță? Cine a falsificat acele facturi, când, în ce context?
  • Ați ordonat direct atacarea trusturilor media Intact Antena, Media Pro Mediafax, Realitatea? Cum, prin cine s-au realizat ordinele, în ce mod?

Cea de-a zecea întrebare o păstrez pentru ora 14:00(NR- azi), la Ana Maria Roman.

Un alt fost ofițer SRI, fostul Maior Daniel Florea a comentat ironic, dar cu substrat(știe el ce știe):

Manda, Claudiule! Cere nene la ICCJ si la SRI, in paralel, sa vezi cati romani erau interceptati si cati straini in perioada 2006-2016. Dupa care intrebi care e temeiul interceptarilor, apoi vezi ce finalitate au avut dosarele informative. Pe care amenintare la adresa securitatii nationale.
Ca o sa ai niste surprize, dar nu o sa le mai faci publice…. cred ca o sa ceri sa fi mandatat la alta comisie….
Pariem?

Ion Dedu, fost Colonel SRI

Un moment de interes! Ce imagini ale un om cu figura de haituit si apasat de angosele trecutului! Dar ce adevaruri va spune acest personaj sinistru al intelligence-ului romanesc? Despre protocoale secrete, hcsat secrete, echipe mixte, interceptari pe drept comun total nelegale dar acoperite de avize ale magistratilor anume desemnati, date/informatii secrete pt sesizari din oficiu ale procurorilor, indicatii pretioase in instante prin vectori de influenta, colaboratori, surse secrete umane astfel incat cetatenii indiferent de calitatea lor in proces sa fie umiliti si sa nu aiba parte de dreptatea cuvenita din probele existente si nu clasificate etc.!

Devine interesant.

Alexandru PETRESCU

 

Citește și  Pe cine ”lucrează” suportul tehnic al SRI?

 

Comentarii
Loading...