Turnul de Fildeș (pamfleț)

Prin Consilii cu bărcuța,
Adișor și cu Ancuța,
În comiții și numiri,
Și că alții ca ei nu-s,

Pe ogradă șefi s-au pus.
Și alunecă pe ape bărcuța, fără tăgadă
Recomand: grijă cu vâsla,
Să… nu dați în vreo cascadă !?!

Lolek și Bolek, Pic și Poc, Zburlici și Puiul cel de Cuc, Pătrățel și Pata de Cerneală, Nu Zaieț, Pagadi, vi le mai amintiți? Desene animate vechi și foarte simpatice. Nu le mai știți, păi faceți o vizită prin Consiliul Local Brașov și le vedeți în direct, live remasterizate, redigitalizate și superHD.

Păi ce, este în Consiliul local altceva decât desene animate?  

La modul serios acuma, Consiliul Local este adunarea de gospodari ai orașului. Ei ne dovedesc asta în fiecare zi. Uite de exemplu Adrian Oprică este tot timpul acolo unde este nevoie de el, tot timpul acolo atent la lucrările comisiilor, tot timpul cu materia la zi, aplecat și gânditor la probemele Brașovului, la probleme complicate vizavi de șomaj, la probleme grele de urbanism, preocupat de aeroport, preocupat de decongestionarea circulatiei, preocupat de faptul că nu sunt investitori, un gânditor al marilor proiecte de urbanizare. Și pentru că este așa de implicat, găsește soluții, găsește rezolvări așa ca și acum. A găsit soluția la probleme grave ale Brașovului și anume: „REÎNFIINȚAREA PATRULELOR ȘCOLARE DE CIRCULAȚIE“.  Mici Milițieni.

A găsit el rezolvarea.  Doamne Dumnezeule  Mare, cu ce s-or hrăni ăștia? Oare în fiecare zi mănâncă ceva stricat și nu-și dau seama? Sau or fi traume din copilărie? Când era mic și-o fi dorit să se facă milițian? Sau ceva de genul de la un moment dat, unii cresc doar în înălțime? Cred că asta ultima, asta este valabilă. Da, de la un moment dat în trecutul lor au crescut doar în înălțime, în rest au rămas acolo, la momentul ăla.

Ei și parcă cele de mai sus nu ar fi fost suficiente, aflu – cam târziu ce-i drept că – soția domnului Oprică, respectiv dna Anca Bertea (nu am cunoștință dacă și-a schimbat numele de familie) aflu că doamna respectivă a fost numită în Consiliul de administratie al SC RIAL SRL. Bineînțeles, doar pe criterii de competență și utilitate. Nu credeți că acestea au fost criteriile? Păi vă dovedesc: SC RIAL SRL, este o societate comercială unde acționar unic este Consiliul Local Brașov. Această societate administrează fondul locativ de stat.

Pentru cei care nu știu, SC RIAL SRL se confruntă cu situații grele, cu situații complicate din punct de vedere al activității și anume litigii grele legate de retrocedare, litigii grele pentru locuințe vândute către chiriași care ulterior au fost retrocedate de instanțe, evacuări complicate, cereri de despăgubiri cu sume mari, deci e nevoie de cunoștințe juridice temeinice. 

Alte probleme ar fi clădiri aflate în stare gravă de depreciere care necesită reparații și au risc seismic, deci probleme de structuri de rezistență și proiectare arhitecturală și de instalații. 

Alte probleme sunt veșnicele neînțelegeri cadastrale, întabulări făcute în baza unor ordine de prefect defectuoase, grănițuiri greșite, schițe de Carte Funciară și planuri de cadastru care se suprapun, cărți funciare foarte vechi și iligibile ale căror planuri și schițe trebuie expertizate și refăcute), vânzări greșite unde din cauza schițelor de Carte Funciară și planurilor cadastrale proaste situația din acte nu corespunde cu măsurătoarea din teren etc, deci probleme grele, de răspundere mare care necesită cunoștințe temeinice de inginerie cadastrală și topometrie. 

Ei și acum să vă dovedesc că dna Bertea Anca este omul potrivit la locul potrivit, păi cine ar putea să rezolve toate aceste probleme, mai bine decât un medic stomatolog? Nimeni. Ați văzut? 

Ei acum probabil că pe Facebook postacii o să vină cu o replică de genul: „Compania are specialiști, administratorii nu trebuie să fie specialiști!“

Vrăjeală ieftină! 

Nu este mai bine să fie în Consiliul de administrație specialiști care înțeleg ce se întâmplă și nu asistă la discuții la un mod decrepit doar „privind“ discuția ca pe o minge de tenis de la o rachetă la alta, fără să priceapă nimic? Chiar și numiți pe „criterii“ dar TREBUIE specialiști de meserie !

Păi RIAL-ul are zeci de procese datorită acestor probleme și tu pui în administrarea RIAL-ului dentiști? E ca și cum pentru o dantură cangrenată ai pune să fie vindecată și reparată de către un jurist sau un topometrist. Păi ai curaj să stai să-ți bage polizorul sau seringa-n gură? Nu cred … 

Deci, cum ziceam: Lolek și Bolek, Pic și Poc, Zburlici și Puiul cel de cuc, cam nătăfleț și cam năuc.

Prin comiții cu bărcuța, Adișor și cu Ancuța.

ACCINTE

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.