Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Calvin Klein

Suntem informați de stiripesurse.ro de felul în care Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea erau alintați de către George Maior și anume Calvin Klein. Ce frumos, ce drăguț nu ? Ce frumos se amuzau și ce umor dulcic răzbate printre zăbrele, printre cătușe și pulane. Ce tare cred că se mai distra de exemplu Andreea Cosma când unul din copiii de suflet ai șturlubaticului și simpaticului tandem Kalvin Klein o agresa. De fapt, Portocală e mai mult băiatul mamii, s-a văzut asta.

Ce tare trebuie să se fi distrat inculpații din cele peste 130 de dosare – instrumentate de DNA – în care oamenii au fost achitați în 2017. Păi cum să nu se distreze? Ești luat de acasă,pus în cătușe, arătat la televizor, mascații viteji (40 de obicei) se uită urât, anchetatorii țipă si proferează tot felul de presiuni, dacă ai noroc de “Portocală” în dosar, acesta – cât timp ești plecat – iti curtează soția, să nu se simtă singură nu de alta. Ce fain, nu?

130 de dosare care au speriat Romania și Europa cu prejudiciile vehiculate și cu faptele acuzaților și care au fost desființate de instanță. Vă dați seama că dacă inculpații din cele 130 de dosare achitate ar cere despăgubiri pentru toate umilințele îndurate, s-ar putea construi școli, sau un spital ultramodern cu banii ăia? Așa și ? Și nimic ……. Coafura rezistă. În mod normal – în spiritul bunului simț – președintele României ar fi trebuit sa demită conducerea DNA, dar având în vedere că lucrurile nu au nici o legătura cu bunul simt …..nu o demite. Și mai mult decât atât, mai mut decât bunul simț, însăși CCR a decis ca președintele Romaniței trebuie sa o decidă pe șefa DNA, cităm : “conduita Preşedintelui României de a nu-şi exercita competenţele potrivit Constituţiei a determinat imposibilitatea ministrului justiţiei să îşi exercite competenţele constituţionale conferite de art.132 alin.(1) din Constituţie, ceea ce a determinat un conflict juridic de natură constituţională.

De asemenea, Curtea, având în vedere jurisprudența sa, a stabilit şi conduita constituţională care trebuie urmată, respectiv emiterea, de către Preşedintele României, a decretului de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Preşedintele României, în temeiul prevederilor art.94 lit.c) din Constituţie, nu are o putere discreţionară proprie în cadrul procedurii de revocare, ci o putere de verificare a regularităţii acesteia. Rezultă că prerogativa Preşedintelui României de a revoca procurorul din funcţia de conducere se circumscrie exclusiv unui control de regularitate şi legalitate a procedurii. Astfel, Preşedintele României nu are competenţa constituţională de a opune argumente de oportunitate în raport cu propunerea de revocare din funcţie iniţiată, în condiţiile legii, de ministrul justiţiei. Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi.” Așa și? Și nu s-a întâmplat nimic, pentru că afară plouă. Avea dreptate domnul Raymond Poincaret : “Suntem aici, la porțile Orientului, unde totul este mai puțin grav”.

Bogdan GABRIEL

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...