Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ponta, Dragnea și Struțul.

O MIȘCARE POLITICĂ MI-A ATRAS ATENŢIA. ZILELE TRECUTE VICTOR PONTA A VIZITAT BRAȘOVUL. Mare la sfat de taină înainte și după conferinţa de presă, Victoraș pus pe făraș a fost însoţit de oareșce oameni de „bază”, că de „acid” are de unde. Și zicea fostul Prinţ PSD că este „anti-Dragnea, dar nu şi anti-PSD, prioritare fiind oferirea unui guvern competent, obţinerea unui scor de 10% la alegerile europarlamentare, dar şi câştigarea prezidenţialelor viitoare, cu un candidat 100% social-democrat“. Adică de la PSD?

Recunoaștem, are real 5%, plus alte 5% date de „servicii“, nu de alta, dar „serviciile” trebuie să controleze, să nu facă cineva pixul mare.
Unul dintre „oamenii de bază” ai lui Victoraș este „Struțul” Sturzu. Adică „struț“ că a băgat ciocul în pământ după ce nu a mai plăcut melodia lălăită pe care o fredona. Dar nu Victoraș și nici „Struțul” sunt subiectele. Subiectele sunt Dunca și PSD-ul lui. Adică să ne fie clar, dacă Preșul vrea guvernul lui, Dunca crede că are PSD-ul lui. Dar… am deschis acest articol cu Victoraș pentru că trebuie analizat PSD Brașov și ce mai înseamnă el. Este PSD Brașov ce a fost, sau este o anexă a cuiva?
Dar Dunca ori nu își dă seama că nu are nici un PSD Brașov, ori l-a negociat pe nimic, în mod conștient. Dovadă stau oamenii de care s-a înconjurat, oameni care nu își permit opinii. Care oameni doar tac și ridică lăbuța, precum Grivei când mai vrea o porțiucă de lăptic.

Să îi luăm pe rând:

Gabriela URSE. Fostă PDL, adică de-a lui Scripcaru, a fost „trecută” oleacă pe la PPDD coordonată de Petrică Hogea. Nu a primit frișcuță dulce la tomberoniști și a „fugit“ la… PSD! Unde a fost aterizată fix ca președintă a organizației de femei! Doamna respectivă mai face câte o interpelare, la modul – Don Primare este „divină“, dar în fond este în traducere liberă: „Șefu, mă scuzați, aveți o scamă“.

Marian RASALIU – Prefectul unui județ de munte. Al Brașovului. Și ăsta a fost PDL-ist convins. După ce nu a mai fost nevoie de el, Jupânache Gicu i-a aranjat să fie șef la Uzina R de la Feldioara. Acolo a stat pe bani frumoși, dar plictisit fiind s-a gândit să se reîntoarcă în politică. Așa că a fost „intrat la PSD“ și a obținut postul pe „perfect“. Adică prefect.

Lucian PĂTRAȘCU. Ăsta este un nepot de „profesor“ care a avut o universitate privată. Adică diplome, doctorate, chestii socoteli. Asupra acestui personaj vom reveni, deoarece este la fel de misterios ca tânărul Duțu. Adică Duțu care este băietul lui tata lui și de la SIE(cică).

Alexandra CRIVINEANU. Fată faină, postează în fiecare dimineață poze în care apare veselă și fericită și ne urează „bună dimi“. Adusă la partid de nenea Pateu. În același timp este îngrijorată că l-a supărat pe Oprică liberică. Adică…liberalul.

Să nu uităm de Florin ORȚAN – „Lorin Merțan” (ăsta se dă medic, dar face „gărzi“ la pesede. Mult timp ne-am întrebat de ce a fost și ăsta „parașutat“ la PSD Brașov, dar am aflat. Veți afla în episoadele următoare. Promitem, mai ales că îi „datorăm“, conform declarațiilor domniei sale – că noi trăim la Gazetă datorită subvențiilor acordate de el.

Aș mai putea continua cu exemple din rândul consilierilor locali sau județeni, dar vorba unui președinte de partid: „ăia sunt pământ de flori“!

Să revenim la președintele PSD Brașov. Adică la Marius Dunca. Ca să fiu sincer, mie îmi place de el. A învățat lecția de la Costică Niță și a perfecționat procedura.
A început prin a se înconjura de tineri care au mai multă grijă de scamele de pe sacourile domniei sale. „Da șefu, scuze șefu.“ Spre exemplu, Horică. Horică Stancu. Ăsta este nepotul lui mamaie. Mamaie a fost șefă de partid pe vremea aia. A fost crescut în spiritul care trebuie, crescut chiar și de „serviciile“ care este ele. Mamaia a fost „racheta purtătoare“. Revenim și la el, curând.

Am spus mai sus că îmi place de Dunca. Așa este, a învățat bine de la nenea Niță Pateu. A reușit în timp să scape de toți cei care contau în PSD Brașov – Ghirdă, Lupu, Leonte, Susanu. Mai nou a reușit să scape și de Popa de la Făgăraș. Numai ce l-a schimbat cu „pământul de flori“ Negrilă. Negrilă ăsta este de la Făgăraș. A fost candidatul PSD la alegeri, dar l-au „vândut“ lui Sucaciu. Oricum, Negrilă și-a primit recompensa, a fost ”numit” adjunct la Inspectoratul Școlar Brașov.  Dar trebuie să recunosc, este un bun cântăreț. Doar atât știe, cântă.

Desigur, Dunca își urmează parcursul. Urmează să scape de Mihai Mohaci (incomod pentru întrebările pe care le pune), de Chiriac care pare conștient că trebuie să se retragă. Singura mea întrebare este de ce face acest lucru. Ori vrea să conducă organizația pe principiile învățate de la nenea Pateu, ori este pus să distrugă PSD? Și dacă tot am început cu Victoraș, mai îmi pun o întrebare: o face dirijat sau conștient? Pentru că mie mi se pare că PSD Brașov mai există doar pe hârtie. Sau doar la PSD în bovindou…

Rămâne să vedem dacă Dunca subordonează PSD Brașov sau dacă nu are suficientă forță să păstreze pozitia partidului pe plan local. Deși pentru noi toate semnele sunt că „s-a predat”. A predat Brașovul, Făgărașul, Ghimbavul, Codlea. Urmează să predea Săcele. Numai Cuba nu poate să o predea, pentru că acolo Cohiba este singura regină.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...