Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Celebrul Institutul Culinar Disciples Escoffier a fost lansat in Romania! Acum este nevoie de o legislație coerentă pentru domeniul HORECA!

Începand cu data de 30 ianuarie 2019, Romania s-a aliniat celor mai inalte standarde educationale in domeniul culinar si prin lansarea organizata la Institutul Francez, in premiera, a programelor cuisine si pastry desfasurate de Institutul Culinar Disciples Escoffier prin Horeca Culinary School, institutie care detine licenta în Romania si Europa de Est.

La receptia oferită cu această ocazie am fost alături de Domnul Robert Fontana Maître Cuisiner de France, Fondator si CEO al ICDE, Domnul Thierry Muller, co-founder ICDE, President of the Amis d’Escoffier Asia și Domnul Benjamin Grenier, co-founder si Head of Business Development and Marketing la ICDE precum si membrii ai ASOCIATIEI DISCIPLES ESCOFFIER INTERNATIONAL.

Autorizarea și acreditarea școlii Horeca Culinary School pentru operarea programelor cuisine și pastry ale Institutul Culinar Disciples Escoffier (ICDE), s-a concretizat în urma auditului desfașurat în luna noiembrie la care a participat o comisie formată din:

  • Inspector Academic regional Dl. Alain Caillat, din partea Ministerului Educației din Franta responsabil de coordonarea educației în restaurație
  • Dl. Michel Hartbrot – Responsabil cu relațiile internaționale – École Hôtelière de Paris
  • Dl. Jean Charles Crouin – ICDE International – Head of Academic Affairs

Consider că este o oportunitate deosebită sosirea acestui Institut în România și este momentul să venim în sprijinul celor care activează în domeniul HORECA cu legi care să-i sprijine și care să încurajeze dezvortarea acestui domeniu.

După cum știți, avem pe ordinea de zi votul pentru stabilirea ”Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinului Românesc, urmând ca după această să vă prezint următoarele initiative legislative care vor ajuta la dezvoltarea acestui domeniu. În plus, am în plan propuneri privind colaborarea între ministerele de resort franceze și române.

Adina NEAG

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...