Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Politica pentru oameni vs. politica pentru like-uri

În noiembrie 2016, PSD Brașov reușea pentru prima data să-și trimită 6 reprezentanți în Parlament. Prin votul acordat, electoratul ne-a ridicat ștacheta sus și am știut că avem o șansă mai mare ca niciodată să reprezentăm la Centru, cu succes, obiectivele comunității noastre.
Am ajuns în București plecând de la premisa că, în Parlament, toții aleșii din Brașov joacă în aceeași echipă, chiar dacă acasă avem păreri diferite și ne contrăm. E chiar foarte bine să o facem, căci dezbaterea generează plus valoare. Însă în Parlament, reprezentăm cu toții aceeași comunitate. Îi servim pe aceiași oameni, care au aceleași dorințe și aceleași probleme.
Dacă înhami la o căruță doi cai care să tragă unul hăis iar altul cea, nu ai cum să ajungi prea departe. La fel se întâmplă și în politică. Brașovenii ne-au trimis în Parlament să fim în primul rând reprezentanții comunității lor iar abia mai apoi reprezentanți ai partidelor din care facem parte. Această misiune, se pare, nu a fost înțeleasă de toți parlamentarii din Brașov.
Unii parlamentari, alegând să împrăștie mesajele venite pe ordin de partid, ajung să facă opoziție nu doar PSD-ului ci și intereselor reale ale brașovenilor.
Politica făcută pentru oameni se traduce prin setarea unor obiective reale, clar încadrate în timp și prin realizarea de acțiuni concrete, cu rezultate măsurabile.
Un exemplu elocvent în acest sens este reprezentat de cele 23 milioane lei pe care parlamentarii PSD și UDMR au reușit să le obțină de la bugetul de stat, pentru aeroportul Brașov – Ghimbav. Dincolo de declarațiile populiste al opoziției, date la televizor și în site-urile de știri, realitatea ne demonstrează că aceasta este cea mai mare sumă de bani obținută în 2019 pentru vreun aeroport din România. 
De asemenea, este pentru prima dată în ultimii 10 ani când parlamentari din Brașov au reușit să aducă bani de la buget pentru aeroport.
Aeroportul Brașov – Ghimbav nu are voie să se transforme într-un subiect politic. În acest sens, i-am rugat pe parlamentarii din Brașov, indiferent de partidul din care fac parte, să respecte acest obiectiv de investiții și să nu-l transforme într-o temă de campanie.
Din păcate, această rugăminte nu a fost ascultată iar aeroportul, din subiect practic, construit pentru creșterea comunității noastre, s-a transformat în armă de atac, folosită pentru creșterea numărului de like-uri la postările de Facebook ale opoziției.
Mi-aș dori să fie ultima dată când opoziția înțelege astfel să facă politica pentru brașoveni. Mi-ar plăcea ca în Parlament să jucăm în aceeași echipă, să avem maturitatea de a pune interesul brașovenilor mai presus de interesele de partid, oricare ar fi acesta.
Noi, parlamentarii PSD Brașov, mergem înainte și vom continua să lansăm invitații spre dialog și să construim punți pentru colaborare.
Brașovul are nevoie de o reprezentare corectă în Parlament, are nevoie ca problemele lui să ajungă în atenția tuturor factorilor decizionali implicați. Politica făcută pentru oameni, la nivel legislativ, se face în Comisiile de specialitate și la vot, nu la televizor și pe Facebook, oricât de bine ar suna ultimele variante.

Roxana MÎNZATU – deputat de Braşov

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...