Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Acum sunteți mulțumit, domnule Borcean? (Scrisoarea a II-a către Președintele CMR)

Sunteți oare mulțumit, acum, când ambele căi pe care s-a încercat legiferarea recunoașterii muncii depuse de miile de medici aflați în pragul epuizării urmare nenumăratelor gărzi “prestate” cu titlu obligatoriu de-a lungul carierei, au fost respinse la vot în plenul Senatului? Și încă cu largă majoritate: prima cu 62 împotrivă/39 pentru/2 abțineri, a doua cu 61 împotrivă/33 pentru/10 abțineri!

Sunteți oare mulțumit doar cu emiterea adresei de susținere alăturate celor două proiecte de lege și cu comunicatul CMR pe care l-ați publicat doar cu câteva ore inainte de a se da votul în ședința de plen a Senatului? Comunicat pe care eu l-am înțeles mai mult în cheia disperării că trebuie să vă disculpați urgent pentru suficiența inacțiunii personale, decât să dați un semnal puternic senatorilor că sunt datori să apere și drepturile medicilor, nu numai să beneficieze de atenție privilegiată atunci când au și ei nevoie…

Acum, când cei care literalmente s-au (z)bătut ca să-i facă pe ceilalți senatori prizonieri ai “votului politic” să voteze cu sufletul și mintea, nu doar cu carnetul de partid în buzunar, sunt epuizați emoțional, experimentând un nou tip de burnout, cel politic), dumneavoastră cum vă simțiți?
Vă simțiți liniștit, domnule Borcean? Dumneavoastră, personal, și tot staff-ul din conducerea Colegiului aveți puterea să vă uitați adânc în ochi, la oglindă, înainte de a merge în seara asta la culcare?
Că eu, în locul domniilor voastre, n-aș avea-o!

Ca să nu credeți că ignor energia pe care ne cereți să vă credem că ați folosit-o în sensul susținerii (formale sau informale, nu contează!) acestei tentative de legiferare, vă ofer șansa să vă demonstrați eficiența propriilor dumneavoastră demersuri. 
Cum? Simplu! Comunicați-ne, nouă, tuturor membrilor Colegiului, pe care dintre senatorii puterii actuale (și ai opoziției, în egală măsură!) i-ați abordat explicându-le fondul și importanța problemei, pe care i-ați rugat să voteze în favoarea noastră, care din ei v-au promis s-o facă și, evident, care dintre ei au și făcut-o!
Asta ca să știm și noi, plebeii lumii medicale aflați mereu de serviciu nopțile prin spitale, cât vă datorăm vouă, celor de la conducerea Colegiului și cât le datorăm partidelor din care fac parte acei senatori!

Pentru că dacă n-o veți face, asta înseamnă că tot ce ați reușit a fost doar să răspândiți cuvinte în atmosfera ne-oxigenată a lumii politice, crezând că ne puteți determina, pe noi, medicii membri ai Colegiului, să nu ne părăsim condiția de simpli și necondiționat plătitori de cotizații din care să vă ridicați lunar indemnizația de conducere.

Poate vă întrebați de unde o asemenea încrîncenare din partea mea? Vreau să știți în primul rând că e doar personală, eu nereprezentând vreun grup organizat, fiți fără teamă! Ea vine din convingerea că era momentul ca măcar cu acest prilej să vă dați măsura capacității organizatorice pe care se presupune că ați dobândit-o în cei 21 de ani neîntrerupți pe care i-ați petrecut la conducerea CMR (primii 17 ca vice-președinte, iar ultimii 4 ca președinte)!
Eu, personal (spun “personal” pentru că tot ceea ce am scris nu mă implică decât pe mine), consider că ați ratat cu totul această ocazie.
Cu toate acestea, însă, încă mai am naivitatea de a vă întreba, frontal: pentru etapa care va urma aveți de gând să recidivați în insucces sau vă veți dedica la maximum eforturile pentru a vă aduce un aport CUANTIFICABIL în scopul finalizării cu succes a acestei grele încercări pentru obținerea unui drept absolut normal de care să beneficieze oricare component al breslei medicale?

Eu, în locul dumneavoastră, abia atunci mă voi putea considera mulțumit.
Și liniștit, domnule Borcean!
Ca să nu mai zic cât de mândru!

P.S. Să nu vă gândiți cumva că vă consider a fi singurul responsabil. Nu! În egală măsură (dacă nu cumva mai mult decât atât!) consider că toți cei care au votat împotrivă nu ne vor în viață, ci doar la muncă. Dar asta nu schimbă cu nimic fondul problemei în care sunteți, pentru mine, în acest moment, subiectul principal.

Dr. Dan Grigorescu-Brașov

Comentarii
Loading...