Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Zodia rahatului sau vremea lui Nea Gică voda!

A fost odată, ca niciodată, că dacă n-ar fi nu s-ar povesti, a fost un oraș de toată povestea. Mă rog, ajuns de toată povestea. Una dintre cele mai proaspete materializări ale logoului ”oraș de toată povestea” s-a petrecut mai zilele trecute, făcînd deja primii pași ai translației spre un ”Brașov, oraș de tot rahatul”:
La colțul dintre piațeta Mihai Costel (zisă, cîteodată și Sf. Ioan, din spatele hotelului ARO, fostă parcare cu vreo 500 de locuri), și Sadoveanu, erau discret amplasate două toalete ecologice. Chiar discret. În urmă cu o săptămînă, în urma unei bărbătești decizii luate de mai marii (exagerat de marii) și bravii conducători ai urbei, toaletele ecologice au fost mutate de acolo. Și nu oriunde, ci conform noului crez al liderilor primariali, respectiv ”să scoatem rahatul la vedere”, în mijlocul piațetei, într-o zonă aflată la doi-trei metri de băncile pe care șed la soare turiștii și localnicii, în devălmășie. Și în plină aromă de rahat, în nici un caz de rahat din fistic ori trandafir. Aromă dublată și de coloana sonoră a unor scremete mai mult sau mai puțin discrete (după gradul de funcționare al sfincterelor intrătorilor la budele de plastic), pleoscăituri urmate de gemete de ușurare, și/sau sursuri de apă curgîndă, cu sau fără incontinențe, asta fiind în funcție de prostata fiecăruia dintre beneficiari.
Așa că, fraților, profitați din plin de vremea lui Nea Gică vodă și haideți la o relaxare audio-olfactivă la băncuțele din Piațeta Sfîntul Ioan ot municipiul Brașov. Un oraș fost de toată povestea, actualmente aflat în marș triumfător spre titulatura de oraș de tot rahatul!

Cornelius POPA

(NR: a zis!)

Comentarii
Loading...