Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Campioni. Muncă. Suferință. Victorie. Totul fără ajutorul Federației Române de Ski.

Scriam zilele trecute despre un accident petrecut la un campionat de ski. 
Despre un incident grav de la Campionatele Naționale de schi de la Azuga, acolo unde s-au desfășurat Campionatele Naționale de schi Alpin! Acolo unde pârtia pe care au concurat atât juniorii cât și seniorii nu era asigurată cu plase de protecție. Printre cei care au tras un semnal de alarmă au fost și sportivii de mare performanță Ioan Valeriu Achiliroaie și Ania Caill.

Ania Caill este sportiva care ”și-a permis să declare ”ce nu trebuie” despre cum funcționează ”sistemul pe skiuri” din România. Ca și Ioan Valeriu Achiliroaie. Pentru această ”obrăznicie” a fost ”penalizată”.

Deși concurează pentru România, acești sportivi nu au o susținere corespunzătoare din partea Federației de profil. De fapt, nu au nici un fel de susținere! Se antrenează pe banii părinților, pe banii sponsorilor care cred în ei. Pe banii Federației…CANCI!

Cine este Ania Caill? 


Ania Caill este româncă, crescută în valorile românești și care a concurează sub steagul românesc. Ceea ce Ania a și făcut, participând la JO de iarnă de la Soci, în 2014 și la  Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, Pyeonchang, din 2018. Printre alte multe competiții.

Ania Caill este sportiva care are o poveste, o poveste despre efort, pregătire fizică, lacrimi, sânge și dedicare. O poveste despre România.

Ana Caill a renunțat la multe doar pentru a reprezenta România. Nu continui acum povestea, Acum vreau să vă prezint doar ultimul rezultat obținut de ROMÂNCA NOASTRĂ la campionatul national de la Monaco. Federația Română, se aude și la voi? Că la noi se aude, dar se și vede bine!!!

Nu mai pot decât să redau comentariul domnului Mihai Bâră – director tehnic al secției de ski alpin de la Corona Brașov:

Ania Caill pe podium in coborarea de la Auron , cursa de mare tinuta cu toate componentele echipei WC si EC din Franta!
33 puncte FIS!!!
Este pur si simplu exceptional!!!
Nu doar prin calitatea  si valoarea  extrema a prestatiei si a rezultatului ci mai ales  tinand seama cate piedici i s-au pus, cum a fost purtata pe drumuri si UMILITA, cum se inghesuiau “cunoscatorii” sa ne convinga pe toti ca este o nulitate si o profitoare…
Fata asta functioneaza intr-un regim aproape artizanal, fara un ban, fara o echipa in spate, descurcandu-se cum poate caci federatia considera ca nu merita sa fie finantata.. si continua sa faca rezultate de exceptie!
UNDE SUNTETI DOMNILOR CARE SUSTINETI CA ANIA CAILL NU ARE VALOARE? 
UNDE SUNTETI DOMNILOR CARE PRETINDETI CA NU MERITA SA CONCUREZE SI SA FIE FINANTATA PENTRU CA NU-SI IA NORMELE DE CONTROL??
Da…faimoasele norme…
UNDE SUNTETI CEI CARE PRETINDETI CA EA CONCUREAZA SINGURA??
PE CE LUME TRAITI??
As vrea doar O CLIPA sa va imaginati pana unde ar putea ajunge fata asta daca ar fi sustinuta, daca ar fi tratata normal, asa cum merita.
Ea a raspuns cu rezultate blasfemelor generalizate iar noi nu ne-am schimbat nici jacheta nici discursul vis a vis de valoarea ei, in ciuda sistemului absurd pus la cale. Am crezut si credem in ea cu toata forta!
Felicitari Ania!!!

Felicitări Ania!!!

Comentarii
Loading...