Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

PSD schimbă ROBOR şi reduce ratele bancare ale românilor

Renunţarea la ROBOR, promovată şi implementată de PSD, se dovedeşte a fi o mutare câştigătoare pentru români. Lună de lună, aceştia vor beneficia de rate mai mici la împrumuturile bancare, economisind sume importante de bani. 

“Renunţarea la ROBOR reprezintă o gură de oxigen pe care PSD a obţinut-o, atât pentru românii care au contractat credite în trecut, când nivelul ROBOR era stabil, trezindu-se ulterior cu rate din ce în ce mai mari, precum şi pentru cei care îşi doresc în perioada următoare să realizeze un împrumut bancar. În urma înlocuirii indicelui ROBOR cu indicele IRCC, un român care va contracta un credit cu o rată medie de 1450 lei va avea de plătit rate mai mici cu până la 214 lei, decât până acum. Vorbim de economii lunare care s-ar putea să nu pară importante pentru cei care au criticat iniţiativa PSD de eliminare a indicelui ROBOR, dar care pentru o familie normală de români înseamnă bani în plus pe care îi pot folosi pentru educaţia copilului, pentru a pune mâncare mai bună pe masă sau pentru a participa la activităţi culturale şi sportive.”

Indicele IRCC, anunţat de BNR, este de 2,36%, cu 30% mai mic decât valoarea ROBOR la 3 luni. Orice nou împrumut va fi mai ieftin cu până la 18%. Modificările pozitive vin şi în întâmpinarea românilor care au deja credite bancare, aceştia având posibilitatea refinanţării împrumuturilor în condiţiile noi, mai avantajoase pentru aceştia.

“Mă bucur să văd că iniţiativa PSD, de a renunţa la ROBOR, dă roade. Toate calculele spuneau că aşa va fi, doar că PNL, USR şi anumiţi specialişti nu sunt interesaţi de calculele reale. Ei ştiu doar să critice măsurile puterii din simplul motiv că vin de la PSD. Nu contează că reuşim să obţinem rate mai mici pentru români, nu contează că reuşim să obţinem preţuri mai bune la gaze şi energie electrică, ei trebuie să critice pentru că asta e poezia pe care o primesc de la liderii lor şi pe care sunt obligaţi să o înveţe pe de rost. Astăzi, când realitatea ne dovedeşte că măsura PSD este una pozitivă pentru românul de rând, nu mai apare niciun membru al opoziţiei care să critice măsura renunţării la ROBOR. Asta ne dovedeşte că politica PSD şi-a atins scopul, a generat condiţii de împrumut mai bune. Tocmai de aceea, PSD va continua şi în viitor să ia măsuri curajoase, care să-i ajute pe români, indiferent cât se supără domnul Cioloş sau domnul Orban. Când am ajuns la guvernare am promis o viaţă mai bună pentru români şi un viitor cu perspective pozitive pentru noile generaţii şi pentru asta lucrăm în fiecare zi”.

Mihai POPA, deputat PSD Brașov

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...