Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Guvernul a deschis piaţa muncii pentru persoanele cu dizabilităţi. Vouchere de 5.000 de euro pentru minim 7.000 de persoane

Guvernul lansează noi proiecte care vin în ajutorul persoanelor cu dizabilităţi. Unul dintre aceste programe se referă la crearea de locuri de muncă.

Trebuie să le arătăm şi o să le arătăm – şi pe parcurs o să vedem rezultatele – că ele sunt necesare şi utile societăţii, dar trebuie să arătăm şi societăţii că aceste persoane ne sunt utile. O să venim nu numai cu măsuri de angajare şi de amenajare a locului de muncă, ci şi cu măsuri de subvenţionare pentru angajatori, pentru cei care angajează persoanele cu dizabilităţi, tot prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă. Sunt măsuri care vin în continuarea şi implementarea programului de guvernare lansat de PSD în decembrie 2016. Recent a intrat în aplicare ordinul ministrului Muncii, cel care se referă la persoanele cu amputaţii, iar în perioada următoare lucrăm la prelungirea acestui ordin şi pentru copiii cu dizabilităţi, cu amputaţii.

Angajatorii vor primi bani de la Guvern pentru a amenaja locurile de muncă destinate persoanelor cu dizabilităţi. Pentru amenajarea locului de muncă special pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi, subvenţionăm angajatorii cu 2.250 de lei pe lună pe o perioadă de 18 luni.

De asemenea, un alt program destinat persoanelor cu dizabilităţi prevede acordarea unor vouchere pentru a-şi putea cumpăra echipamente asistive. Valoarea proiectului este de 23,5 milioane de euro şi constă în faptul că minim 7.000 de persoane cu dizabilităţi vor primi vouchere cu o valoare de până la 5.000 euro fiecare, pentru a-şi putea achiziţiona echipamente asistive, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, proteze asistive pentru desen şi scriere, produse manipulatoare robotizate.

Mihai POPA – deputat PSD

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...