Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Morți pe listele susținătorilor ALDE la europarlamentare: dosar penal deschis în Predeal

Poliția din orașul Predeal a deschis un dosar penal în rem pentru ‘fals în înscrisuri sub semnătură privată’ pentru prezența pe listele de susținere ale ALDE la europarlamentare a unor persoane decedate dar și a unor persoane care au declarat că nu au semnat listele.

După semnalarea faptului că pe listele de susținere ALDE la europarlamentare strânse la Predeal figurează morți, persoane fără acte de identitate și persoane nu au semnat și a căror date au fost folosite sub semnătură falsificată, la Biroul Electoral Central a fost înregistrat un denunț penal.

Organele de poliție judiciară din cadrul Poliției Stațiunii Predeal au dispus pe 2 mai 2019, prin ordonanță, inceperea urmaririi penal in rem pentru infracțiunea de ‘fals în înscrisuri sub semnătură privată’.

În fapt s-a retinut ca primarul interimar al statiunii Predeal a intocmit si a semnat pentru conformitate mai multe liste de sustinere ale partidului ALDE in care se regasesc semnaturi ale unor persoane decedate anterior datei de semnare a listelor, iar numitii (…) au afirmat ca nu au semnat niciodata listele”, se arată în ordonanța organelor de poliție judiciară.

Autoritățile au cerut BEC să trimită in original toate listele sustinatorilor ALDE intocmite pe raza orasului Predeal si semnate pentru conformitate de primarul interimar.

Pe 12 mai, BEC a informat IPJ Brașov că „am identificat un numar de 7 pagini continand listele de sustinatori depuse de ALDE, intocmite pe raza orasului Predeal si semnate de numitul (…)

Comentarii
Loading...