Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ne gândim la viitor, la copiii noștri. De la 1 aprilie am majorat și alocațiile!

La fel ca și în cazul pensiilor și salariilor, Guvernul PSD a luat decizii importante pentru viitorul țării, pentru viitorul
copiilor noștri.

În acest sens, începând cu 1 aprilie 2019, alocațiile copiilor s-au majorat. Astfel, copiii cu vârsta de până la 2 ani vor primi 300 de lei (cu 100 în plus), iar cei cu dizabilități vor primi această sumă până la vârsta de 18 ani. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor încasa 150 de lei (de la 84 de lei). La fel și tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învâțământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii.
De asemenea, părinții trebuie să știe că pot primi alocația copiilor și pe card, nu doar prin Poșta Română. Merg la bancă, deschid un cont, solicită un extras de cont cu IBAN-ul contului respectiv. Cu acesta merg la Direcția Muncii și Asistenței Sociale unde vor completa o cerere. De precizat faptul că ambii părinți trebuie să fie de acord ca alocația să ajungă în acest cont. Banii vor intra pe card în următoarea lună.
Cu alte cuvinte, de când am preluat guvernarea, am făcut calcule și am luat măsuri pentru viitor. Sunt politicieni de la alte partide care ies în presă cu tot felul de declarații populiste cu privire la creșterea alocațiilor, cum că au votat în Parlament această majorare, că datorită lor se dau alocațiile și multe alte beneficii. Din păcate pentru români, sunt doar povești electorale. PSD are majoritate în Parlamentul României, lucru cunoscut de toată lumea. Este clar că alocațiile nu puteau crește fără votul parlamentarilor PSD.

„Investim în copii, investim în viitor!“

O altă măsură importantă ce vizează copiii este aprobarea printr-o hotărâre a schemei de ajutor de minimis privind programul guvernamental „Growth-Investim în copii, investim în viitor“. Programul are ca scop încurajarea înființării de grădinițe cu profil sportiv în scopul stimulării dezvoltării armonioase a copiilor având în vedere lipsa unor astfel de grădinițe. Beneficiarul acestei scheme de ajutor de stat trebuie să mențină cel puțin 10 ani activitatea în aceste grădinițe de la data obținerii autorizației de funcționare. Nivelul maxim al ajutorului de minimis acordat este de până 100% din valoarea totală a proiectului finanțat, dar nu mai mult de 500.000 de euro pentru fiecare beneficiar. În cadrul acestui program se acordă garanții guvernamentale de stat de până la 50% din valoarea creditului contractat de investitor. Programul se va derula până la 1 decembrie 2020, iar alocarea multianuală este în valoare de 2,35 miliarde lei.

Lucian PĂTRAȘCU
Președinte Organizația Municipală PSD Brașov
Secretar de Stat Guvernul României

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSD
Executat de SC ABC MEDIANET GALAXY SRL
CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...