Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Din peste 8700 de startup-uri finanțate cu fonduri europene, cele mai multe sunt în regiunea Centru – 1562

Prin programele StartUp Plus şi Diaspora StartUp au fost înființate 8715 companii, la nivelul întregii țări, în urma unei finațări totale de 384,2 milioane de euro. Finanțarea aferentă celor două programe, 346 milioane de euro pentru StartUp Plus și 32 de milioane de euro pentru Diaspora Start-Up s-a realizat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman.

La nivelul celor 7 regiuni de dezvoltare care au putut accesa cele două programe de finanțare, regiunea CENTRU este cea în care au fost înființate cele mai multe companii – 1562, urmată de regiunea SUD – 1418 companii înființate și SUD-VEST – 1307 companii înființate.

Este un moment de bilanț și începutul unei perioade de analiză, pentru că astăzi putem vedea banii europeni la lucru. Cele 8715 companii înființate prin programe de tip StartUp reprezintă un succes și îmi doresc ca ele să ajungă la maturitate și să se dezvolte într-o economie competitivă. Mă bucur că regiunea Centru este fruntașă în acest clasament, mă bucur că Brașovul și că brașovenii pot beneficia în mod direct de fonduri europene în finanțarea afacerilor. Avem astăzi, în Brașov, 255 de afaceri nou finanțate, cu fonduri europene POCU și am încredere că fiecare dintre ele va avea succes.

Prin programele antreprenoriale finanțate cu fonduri europene, beneficiarii se obligă să creeze cel puțin două locuri de muncă. Astfel, cele 8715 startup-uri vor crea în total cel puțin 17.430 de locuri de muncă care vor aduce în fiecare an peste 38,4 milioane de euro la bugetul de stat, prin contribuțiile aferente salariilor.

 

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...