Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

ALDE: 2 bile albe si destule negre

Asa, cateva ganduri inainte sa o tai in vacanta.

Pot sa-l inteleg pe Ponta. Omul a fost mazilit de Dragnea la cerinta sistemului si acum incearca sa se razbune pe cei care i-au infipt cutitul in spate in 2015. Dar imi este foarte greu sa-l inteleg pe Tariceanu. Omul nu are nevoie de politica pentru a face bani, adica nu este nici din categoria baronilor locali, din aia de sunt pline PSD si PNL de ei, nici din categoria imbogatitilor din contracte de consultanta cu statul aia de este plin USR-Plus, desi din astia mai gasim si pe la PNL sau PSD, dar nu la fel de multi ca in primul. Prin urmare face politica pentru senzatia de putere, pentru ca nu cred ca face politica pentru principii. In acest moment nu cred sa existe vreun om la varf care sa faca politica pentru principii.

Prin urmare care a fost rostul acestei miscari din partea lui Tariceanu? I s-a promis ca o sa ramana in continuare acolo sus, la masa deciziilor? Naiba stie. Raman doua lucruri bune din faptul ca ALDE a fost la guvernare in aceasta perioada: legile justitei ale lui Tudorel Toader, faptul ca a reusit sa scape justitia de nemernica de Kovesi si de slugoiul de Lazar si numirea Renatei Weber ca avocat al poporului (aceasta din urma va trebui sa confirme in urmatorii ani ca a fost o alegere buna). Din cate stiu eu, pe partea de program economic (o alta bila alba a acestei guvernari), ALDE nu a avut nici o contributie, aici meritul este a lui Cristian Socol, dar care a fost asumat de PSD.

2 bile albe si destule negre in aceasta guvernare, este totusi mai bine decat nimicul din perioada Ciolos. Un nimic care se incalzeste de zor pe margine pentru a prelua guvernarea in 2020. Probabil ca vor face praf in mai putin de 6 luni cele doua puncte pozitive din guvernarea anterioara, dar na, vox populi, vox Dei.

Alin BETA

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...