Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

CĂTĂLIN IVAN – PREȘEDINTE PENTRU ROMÂNI

Este vorba despre mult mai mult decât o competiție electorală. Miza este infinit mai mare. Cei care merg la vot pe 10 noiembrie trebuie să se gândească la cei cinci ani care au trecut, dar mai ales la cei cinci ani care vor urma. Dacă votăm ce am mai votat, vom avea ceea ce am mai avut. Același dezinteres, aceeași impostură, același zgomot general, gâlceavă de mahala pentru nimic, aceeași lipsă de viziune. România, deși are cea mai săracă populație, este condusă de cea mai bogată clasă politică din Europa, cu averi colosale făcute din bani publici, gen Barna, sau din activități frauduloase, la limita sau în afara legii, gen Iohannis. Ca blestemul să fie complet, în vârful țării au fost urcate persoane care nu înțeleg de ce sunt acolo, habar nu au ce decizii se iau în numele lor, dar citesc tot mai bine de pe hârtie, în ultimul timp cu un progres remarcabil în a încheia o frază fără greșeală.

În spatele meu sunt imagini cu bombardamentele la care această uzină a fost supusă în cel de-al doilea război mondial. A fost cel mai bombardat obiectiv. Astăzi, uzina Grivița, ca întreaga societate românească, se află după un alt război. De data aceasta mult mai perfid și cu efecte care pot fi fatale pentru România. Suntem după un război economic de 30 de ani care ne-a lăsat fără industrie, fără forță de muncă, fără resurse, iar acum se depun eforturi uriașe pentru a fi lăsați fără identitate, fără valori, fără trecut și, inevitabil, fără viitor!

Cinci motive pentru care am decis să intru în această luptă electorală:

  1. Țara noastră bifează absolut toate criteriile unei populații pe cale de dispariție. Emigrarea masivă a populației tinere, 1000 de avorturi la 1000 de nașteri, lipsa oricărui sprijin minimal pentru femeile însărcinate aflate în dificultate, descurajarea căsătoriilor și transformarea creșterii unui copil într-o povară imposibil de dus din punct de vedere financiar de către o familie tânără. În ultimii 60 de ani, România a pierdut 22 milioane de români… încă o Românie. După toate calculele statistice, până la sfârșitul acestui secol, nu vom mai fi!
  2. România este țara cea mai afectată de fenomenul sclaviei moderne. Sute de mii de români sunt duși în Europa prin rețele foarte bine organizate de trafic de carne vie și obligați să muncească în ferme, pe plantații, pe șantiere sau abatoare din Germania, Franța sau Italia, fără ca nimeni să nu mai știe absolut nimic de ei. Când nu mai sunt utili, sunt aruncați în strada fără bani și fără acte. Instituțiile statului știu foarte bine această realitate, dar fenomenul este ignorat complice, atât de oficialii români, cât și de cei străini.
  3. Economia românească este distrusă bucățică cu bucățică. Industria românească produce, iar alții vând. Ai noștri muncesc pe salarii de mizerie, fără niciun sprijin, cu o marja de profit de 1, maxim 2 la sută, iar firme din Germania, Olanda, Franța sau de oriunde din altă parte, fac profituri uriașe doar din intermediere și revânzare. Nouă ne este interzis accesul pe piețe altă dată tradiționale pentru industria noastră, iar toți ceilalți prosperă valorificând munca amărâților care încă se încăpățânează să nu cedeze.
  4.  După zece ani de activitate în Parlamentul European, pot să vă asigur că dacă mergem mai departe așa, atunci nu avem nici o șansă să ne fie mai bine în Uniunea Europeană. Și asta nu din cauza altora care au interese în România, este firesc să aibă, ci pentru că actuala clasă politică, și includ absolut toate partidele, nu a reușit să definească răspunsul la o întrebare foarte simplă: de ce vrem să fim în Uniunea Europeană? ADN este un partid suveranist, dar pro-european, care crede în unitate în diversitate, și care militează pentru un proiect românesc în Europa. Este important să știm ce vor partenerii noștri externi de la noi, dar cred că a venit timpul să afle și ce vrem noi de la parteneriatele cu aceștia. În plus, România trebuie să-și recâștige dreptul de a-și gândi politica externă singură, in beneficiul românilor și a economiei românești, restabilind contactele comerciale cu piețele tradiționale.
  5. Pentru ca România să mai poată spera să aibă un viitor, obligatoriu este să aibă un prezent cu investiții majore în educație. Tinerii trebuie încurajați să rămână în țară, sau se întoarcă după stagii de pregătire afară. Inovarea, promovarea elitelor, finanțarea cercetării, sunt cerințe minimale, obligatorii pentru regenerarea acestui popor.

În această campanie propunem românilor un proiect care să schimbe din temelii societatea românească. Campania noastră este un îndemn pentru regenerarea societății românești plecând de la valorile naționale, istorie, cultură, tradiții, de la ADN-ul românesc!

Cătălin IVAN – Alianța Pentru Demnitate Națională

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...