Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Au inceput Jocurile Olimpice Stuttgart 2020!

Au inceput Jocurile Olimpice Culinare 2020 !

Aproximativ 1500 de bucatari si invitati din intreaga lume au fost prezenti vineri 14.02.2020 la deschiderea Olimpiadei Culinare si al celui mai important targ pentru HORECA din Europa – InterGastra 2020. Cine altul ar fi putut sa aprindă flacăra olimpica mai bine decât Fabian Hambuchen, multiplu medaliat al competitiilor gastronomice internationale. In aplauzele chefilor și a fanilor lor din peste 70 de țări, acesta a aprins flacăra olimpică pe un scenariu impresionant prin muzică, culoare și lumini.

În fața a 1500 de invitați din politică, afaceri și societate, reprezentanți ai „Asociației Mondiale a Societăților de Chefi” (WORLDCHEFS) și a echipelor naționale participante, precum și jurați internaționali, ansamblul de dans al Companiei de dans Eric Gauthier a oferit cadrul adecvat al spectacolului artisitic . Chiar și Julia Klöckner, ministrul federal al alimentației și agriculturii, a trimis un mesaj video de la Bonn.

Richard Beck, președintele Asociației Chefilor Germani e. V. (VKD), care organizează Olimpiada așteptă cu nerăbdare zilele următoare de competiție: „Pregătirea pentru Olimpiada Chefilor înseamnă mult mai mult decât doar probele de gătit. Antrenamentele sunt grele, lungi și cu un efort imens din partea sponsorilor. Ziua ceremoniei de deschidere este ziua pe care am așteptat-o ​​cu toții și pe care am dorit-o din toată inima. În această zi, visele tuturor participanților – și ale organizatorilor – prind contur “.

Acest mare eveniment internațional de gătit are loc la Baden-Württemberg la Messe Stuttgart. Olimpiada Chefilor este cea mai veche, cea mai mare și mai diversă competiție de artă culinară din lume.

Președintele Asociației Germane a Bucătarilor VKD, Richard Beck, a încheiat în aplauze furtunoase: “Declar deschise Jocurile Olimpice Culinare 2020 de la Stuttgart!”

Vă reamintim că România este prezentă la Jocurile Olimpice Culinare fără întreruperi – prin echipele naționale și cele regionale – din 1971 până în prezent.

România va avea in competitie patru echipe, care vor concura în trei categorii:

· Echipa Națională de Seniori, care va concura la categoria “NATIONAL TEAMS”: Dragoș Bercea ( Căpitan ), Daniel Nistor, Laurențiu Hairadin, Bogdan Cozma, Marinică Bejenaru, Marian Zancianu, Eparu Irinel și Flavian Andrei Dobre.

· Echipa Națională de Juniori, care va concura la categoria “JUNIOR NATIONAL TEAMS”: Mocan Emanuel ( Căpitan ), Dadiana Munteanu, Vădean Alin , Mihai Dragomir, Alexandru Ștefan și Antohi Paul.

· Echipa Regională “Hotel Belvedere Brasov” – Echipa Culinara Regională Brașov, care va concura la categoria “REGIONAL TEAMS”: Ioan Florescu ( Căpitan ), Ghișoi Cornelia, Ciobanu Cristina, Daniel Buzea, Gabor Sabina, Paul Holhoş, Balazs Corina

· Echipa Regională “Casa Boierului din Deal” – va concura la categoria “REGIONAL TEAMS”: Lungu Cerasela ( Căpitan ), Ene Cecilia, Vera Maxim, Arsene Ionuț-Cătălin, Afilipoaie Flavius, Popa Florin, Paul Ionut Secară/

Pe langa aceste echipe, romanii vor mai evolua si la probele individuale.

 

Adrian NEAG – Chef Guerrilla Cooking

Comentarii
Loading...