Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ce este ciudat cu această pandemie de coronavirus?

Ce este ciudat cu această pandemie de coronavirus? ABSOLUT TOT. Și voi încerca să explic în cuvinte puține ca să fie ușor de urmărit.
1. Încă de la început, dar tot mai des și mai insistent pe măsură ce situația s-a agravat, experti, savanți, cercetători, imunologi, virusologi, medici care au mai participat la combaterea unor epidemii similare, au atras atenția că măsurile luate de guverne sunt tardive, ineficiente, ba chiar fac mai mult rău decât bine. Rezultatul, aceste voci au fost reduse la tăcere și se mai viralizează pe internet, de la om la om.
2. Toate tările au intrat obediente în scenariul impus de OMS, un organism mai mult simbolic decât de prestigiu profesional, organism care a dat greș aproape de fiecare dată când a făcut vreo predicție, dar care totuși trebuia să justifice planul de combatere a unei “pandemii iminente” lansat cu doar câțiva ani în urmă. Ultima dezbatere pe marginea acestui plan a avut loc cu doua luni înainte izbucnirii epidemiei în China.
3. Absolut toate cifrele pe care se bazează măsurile guvernamentale și, implicit, isteria mediatică mondială sunt false, incomplete sau lipsite de relevanță statistică. Vă explic de ce:
a. Numărul de cazuri este direct influențat de numărul de teste pe care îl face fiecare țară. Sunt extrem de rare cazurile în care se fac testări în masă. Eu știu doar de Coreea de Sud. Deci, nimeni nu știe numărul real de cazuri pentru că majoritatea sunt asimptomatici, peste 80%, adică se îmbolnăvesc și se vindecă fără să ajungă la spital, fără să apară în vreo statistică.
b. Testele în sine sunt contestate de Comisia Europeană. Prin urmare, nici cele care se fac nu sunt sigure. Urmează să se ia măsuri în acest sens în perioada următoare.
c. Numărul de decese care sunt puse în contul coronavirusului este exagerat de mare deoarece 99% dintre cei care au murit aveau comorbidități, adică sufereau de boli cronice, unele în fază terminală. Este imposibil de stabilit dacă au murit din cauza virusului sau ar fi murit oricum, această epidemie fiind doar o coincidență. Dacă statistica se confirmă și nu avem în Italia mai multe decese decât în aceeași perioadă a anilor trecuți, cu atât mai mult.
d. Rata mortalității este, analizând toate datele de mai sus, infinit mai mică pentru că numărul cazurilor de persoane infectate se presupune a fi mult mai mare, iar numărul celor care mor din cauza coronavirusului mult mai mic.

Izolarea socială, încetinirea economiei, închiderea granițelor, reducerea drepturilor fundamentale, intruziunea în viața privată, abuzurile, sacrificarea unor categorii sociale și profesionale… toate vor duce însă spre o lume pe care nu o putem imagina în acest moment. Eu sunt convins că binele va învinge.

RĂMÂNE VALABIL APELUL DE A RESPECTA TOATE RECOMANDĂRILE ȘI MĂSURILE IMPUSE DE AUTORITĂȚI. NICIO POLEMICĂ ȘI DEZBATERE DE IDEI NU EXCLUDE OBLIGATIVITATEA RESPECTĂRII DATORIILOR DE CETĂȚENI RESPONSABILI. ÎN SPERANȚA UNOR MĂSURI COMPLEMENTARE MAI INSPIRATE ȘI MAI EFICIENTE, ACESTEA CARE SUNT TREBUIE RESPECTATE.

Am simțit nevoia să adaug această explicație pentru ca nu cumva cineva să creadă că ieșitul acum pe stradă ar rezolva situația. În lipsa multor altor măsuri, ieșirea din izolare ar însemna moartea foarte multor oameni dragi vulnerabili.

Nu am citit ultima ordonanță militară, dar parcă ne mai era permis să discutăm, să analizăm, să evaluăm diferite alte opțiuni pe care le-am fi putut avea, sau pe care le vom putea avea în viitor.

Cătălin IVAN – Alternativa pentru Demnitate Națională – ADN

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...