Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Jurnalizdul în izmene și mulsul oilor penelizde

Urmăresc cu interes presa locală. Doar așa îmi dau seama de orientarea fiecăruia și așa aflu sub ce umbrelă încearcă să se ascundă fiecare. Și azi am urmărit baletul făcut de proaspătul ”coleg de presă” pre numele lui Sebastian Grapă. Ăsta a devenit ”ziariszd și jurnalizd” doar din loialiate față de Imperatorul Aristotelus Căncescu Prea Turnatul.

Dar este dedicat! În această situație de criză Senatorul și-a mobilizat și familia pentru salvarea ”trustului”. Adică el se produce pe sticlă iar pe fiesa a pus-o să se producă pe unde orale, la radio. Nu zicem că nu este bine, dar pisi aia mica și-a făcut o reclamă prin tatsu de zici că prezintă un program de manele cu inflențe lăbărțate! Rușinică!

This slideshow requires JavaScript.

Dar să îi luăm pe rând! Sumar!

Grapă, o unealtă folositoare la îndemâna lui Aristotel Căncescu are o mare calitate! A rămas lângă ”stăpânul” său la greu și nu l-a turnat, pentru asta a halit și oleacă de arest! Acum, ”Senatorul Izmenelor Marcate” (galben în față și maro la spate) s-a trezit să ceară părerea fix la aia care ”i-a dat pe topogan”, adică aia care a scris cu lux și amănunte și cu un metru cub de documente scos din CJ cum a halit la frișcă până i-a ieșit pe nas! Aici vorbim despre Tante Mariane! La Tante Mariane, dacă îi pui să asculte Treambura pamporea fuge la ușă și speră să să deschidă pentru muls. Numai că Tante a uitat că dincolo de ușă sunt doi care mulg…

Tante zise că în calitatea ei de reprogramată spre cinstită ascundere și recompensare pentru ”dreapta închegarea a laptelui supt la Brașov” că nu primește nici o persoană suspectă de COVID în spitalul din Făgăraș. De parcă spitalul din Făgăraș este stâna ei! Uită fata bătrână minimele norme sanitare și în loc să se mobilizeze pentru organizarea unei secții speciale în caz de ”Doamne feri” sare rândul la ușa de muls! 

Și în încheierea zile de zi am o dedicațiune pentru Grapone, poate se deșteaptă, că dacă nu… 

Caligula Imperator
A făcut din cal, senator,
Liberalii, mai siniştri,
Au făcut din boi, miniştri…

Dar gata cu preambuleala! De mâine despre Toante Mariana, despre cum turna ea în forme de 10 litri. Adica la măsura laptelui de un deca…

Alexandru PETRESCU

Comentarii
Loading...