Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Biroul Executiv al Pro România va iniţia o lege privind salvarea turismului şi a alimentaţiei publice

Ieri a avut loc în sistem online întâlnire a Biroului executiv naţional ce a avut ca bază a discuţiei şi domeniul industrial unde activează şi Horeca.  Pro România a discutat cu specialişti din domeniu pentru a găsi diverse perspective pentru fundamentarea unei legi pe care vrem să o înaintăm din partea ProRomânia privind modul în care, după 15 mai putem să îi sprijinim pe cei ce lucrează în domeniu. Am dorit să avem acest proiect de lege ce să aibă garanţia morală a celor ce lucrează în activitatea de turism şi să îi reprezinte pe aceştia. Proiectul de lege prevede codul legal în care pot activa cei de lucrează în această zonă, a structurilor de primire turistică în raport cum acestea sunt definte prin O.G. 58_ din 1998 privind activitatea de turism.

Ce s-a mai discutat ieri la Biroul Executiv al Pro România:

  1. Să solicite Parlamentului dezbaterea și aprobarea de urgență a proiectului care prevede acordarea de măști pentru protecția cetățenilor, în regim gratuit.
  2. Să solicite Guvernului prezentarea unui raport legat de programul de testare a cetățenilor în contextul COVID-19
  3. Să inițieze un proiect legislativ de sprijin pentru industria HORECA, în urma dezbaterii organizate online cu reprezentanții domeniului.
  4. Să solicite Guvernului plata imediată, chiar săptămâna aceasta, a subvențiilor pentru agricultură și a ajutoarelor de secetă.
  5. Să ceară Guvernului facilitarea accesului fermierilor la surse de apă, fără plată și fără proceduri administrative.
  6. Să solicite Parlamentului înființarea unei comisii de anchetă pentru achizițiile publice realizate în perioada stării de urgență.
  7. Să solicite Guvernului prezentarea strategiei pentru combaterea efectelor pandemiei

Nu în ultimul rând, PRO România consideră că Parlamentul este cel care trebuie să stabilească data alegerilor locale și parlamentare, în contextul în care guvernul este unul minoritar, reprezentând un singur grup parlamentar care a primit 20% din voturile cetățenilor.
De asemenea, Pro România cere premierului Ludovic Orban să se prezinte în Parlament, la Ora Guvernului, pentru o dezbatere pe tema măsurilor de relansare a economiei și de atenuare a efectelor negative provocate de epidemia de coronavirus.

Mihai MOHACI – deputet PRO România Brașov

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...