Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Planul PSD de relansare economică în 28 de puncte

Setul de măsuri economice al PSD este realizat după consultarea specialiștilor și a reprezentanților patronatelor și sindicatelor din sectoarele puternic afectate de actuala pandemie.

PSD a pregătit un plan, la cheie, de 28 de măsuri cu impact pe termen scurt și mediu pentru relansarea economiei. Implementarea acestor măsuri poate fi realizată cu o finanțare de 50% din fonduri bugetare și 50% din fonduri europene ceea ce ar reprezenta mai puțin de 8% din PIB. Conducerea partidului a discutat în ultima perioadă cu toți reprezentanții domeniilor afectate de coronavirus și cu specialiști care au contribuit la concluziile acestui plan.

Planul de relansare economică are 4 obiective principale:

• Menținerea puterii de cumpărare a populației;
• Repornirea economiei;
• Protejarea locurilor de muncă;
• Acordarea de stimuli economici pentru mediul de afaceri.

Am văzut că Iohannis și Orban dacă nu prezintă obsesii legate de PSD vorbesc de austeritate sau de alegeri. Eu cred că cine vorbește acum despre aceste subiecte greșește major. În contextul actual nu mai putem fi într-o competitive, ci trebuie mai degrabă să ne unim forțele pentru a relansa economia. Liberalii încarcă agenda publică cu teme false pentru că sunt desprinși de realitatea pe care fiecare român o trăiește acum și pentru că nu au un plan concret. Oamenii vor să știe ce urmează dupa 15 mai, ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă. Antreprenorii vor să știe cum îi va proteja statul după ce au fost loviți din plin în ultimele două luni. Reprezentanții HORECA sunt la capătul puterilor și fac eforturi pentru a nu își închide unitățile. Tocmai de aceea, noi am venit cu un plan la cheie pe care liberalii îl pot implementa direct. Trebuie doar să vrea și dacă nu pot îi ajutăm cu specialiștii noștri.

Marius DUNCA – Președinte PSD Brașov

Comentarii
Loading...