Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Consilierii județeni fac lucruri trăznite

UPDATE: domnule președinte Adrian Veștea, am găsit soluția!!! Dacă tot se mută Curtea de Apel propun să mutăm acolo pacienții de la neurocipcip! Camere mari, aerisite, puneți gratii la ferestre să nu vă treziți cu ei la ședințe. Avantajele sunt de ambele părți! Avem toți ”nebunii și simulatorii” la un singur loc, bașca așa se vor obișnui și cei de la CJ cu gratiile. Că pare să devină tradiție!

Da, se pare că la CJ se fac lucruri trăznite. Bine, în general la CJ se troznește lumea, unii cu cocârț alții cu puterea urcată la cap.

Una din marile trăznăi(imbecilitate ar merge mai bine spus) este  mutarea secțiilor de Psihiatrie II și III ale Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov din imobilul situat pe str. M. Eminescu (spațiu închiriat) la Sânpetru, în locul Unității de Asistență Medico-Sanitară de Pneumoftiziologie. Pacienții cu probleme medicale sau sociale de aici vor fi preluați  de o structură care urmează a se înființa la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.

Minunat! Adică ducem ”nebunii” într-un loc fără garduri, fără securitate adecvată. Îi mutăm într-un spațiu gata contaminat. Bine, asta nu ar fi o mare problemă, în fond și pe la CJ sunt unii care umblă liberi și fără discernământ!

Se pare că mișcarea este premeditată și gândită de mai mult timp, pentru că onor CeJeul a folosit pandemia pentru a declanșa operațiunea ”mixează covidul cu tbc-ul și poate mai rărim din ei”. Așa că de la Unitatea Medico-Socială de Pneumoftiziologie din Comuna Sânpetru au fost mutați începând din data de 23.04.2020 o parte din cei 70 de pacienți care  au fost preluați de Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov (Stejeriș), conform prevederilor Hotărârii Consiliului Județean nr. 136 din 24 martie 2020 (sursa: https://site.judbrasov.ro/upload/hotarari/6539.pdf).  Acest transfer de pacienți s-a realizat având în vedere evoluția situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirului SARS-CoV-2 și în urma instituirii stării de urgență pe teritoriul României, conform Decretul nr. 195/16.03.2020, iar Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov (Stejeriș)fiind în lista spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 . Bla bla bla…

Mutare cam proastă zic eu, ținând cont de cazuistica actuală care arată că majoritatea celor care ”dau colțul” sunt cei care au comorbidități și/sau alte boli care provoacă slăbirea imunități. Aș spune chiar că s-a făcut premeditat pentru a provoca o eventuală creștere a cazurilor de contaminare cu virusache! 

Și dacă trecem de acest fapt mai apare o problemă! Pentru că în acest moment este în curs de derulare proiectul ”Reparații capitale, modernizare, eficientizare energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru” finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 3 privind eficientizarea energetică a clădirilor publice (https://site.judbrasov.ro/projects.page.php?proj=2)

Contractul de finanțare pentru proiectul ”Reparații capitale, modernizare, eficientizare energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru” a fost semnat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional (AMPOR), Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), în calitate de Organism Intermediar (OI) pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi solicitant Consiliul Județean Brașov.

Valoarea totală a proiectului fiind de 8.584.757,90 lei, din care cheltuielile totale eligibile – 6.346.926,02 lei, iar 2.237.831,88 lei au reprezentat cheltuielile totale neeligibile. Valoarea totală a proiectului a fost suplimentată la începutul anului 2019 până la suma de 10.169.722,86 lei”(https://site.judbrasov.ro/projects.page.php?proj=2Â)

Potrivit Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) Nu pot fi efectuate modificări asupra proiectului care să implice modificări ale criteriilor ce au stat la baza procesului de evaluare și selecție, decât în condițiile stricte ale contractului de finanțare. Iar nerespectarea criteriilor proiectului atrage după sine declararea cheltuielilor respective neeligibile. Adică dai banul înapoi! Îndărăt, nu paranîndărăt!

O altă problemă ar fi și situația angajaților de la acea unitate. Dar asta nu este o problemă, ”deții dreacu”, scapă CeJeul de ei.

Singura mea întrebare este la adresa președintelui Adrian Veștea: bre tălică, îți dai seama ce faci cu sănătatea brașoveană? Joci șah cu viețile oamenilor, provoci cheltuieli inutile! Găsește altă soluție pentru pacienții de pe Eminescu și sedează la greu pe ăia de la CJ, că ăia sunt periculoși! Și așa cum am mai spus – umblă și liberi. Încă!

Alexandru PETRESCU

 

Comentarii
Loading...