Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Profil de politician autentic -Ionel GOIDESCU, liderul ADN BRAŞOV

Un om echilibrat, un politician cu experienţă, un bun administrator public şi un candidat serios la aceste alegeri locale. Un competitor puternic şi cu coloană vertebrală. Acesta este profilul moral şi politic al lui Ionel Goidescu, candidatul Partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Iată ce îl recomandă pe acest politician autentic şi tenace, să devină managerul Judeţului Braşov pentru o perioadă de 4-8 ani, după alegerile din 27 septembrie din acest an. Prin comportamentul său public şi prin CV-ul său impresionant, Goidescu a demonstrat că este un luptător, care, oricâte piedici ar întâmpina, îşi continuă lupta pentru un ideal politic şi social sănătos şi apropiat de oameni, în care loviturile nu te doboară, ci îţi oferă mai multă experienţă şi şanse de a învinge până la urmă, în politică şi în viaţă.
Mai întâi, a fost primar al Oraşului Predeal, poarta de intrare geografică (şi politică!) în Braşov, după ce a fost consilier local, apoi viceprimar al acestui oraş şi l-a învins în alegeri pe actualul ministru secretar de stat şi lungă vreme primar al Predealului (jucător şi autor de jocuri politice), Mihai Veştea. Ionel Goidescu a fost un bun primar al Predealului şi un administrator public cinstit al acestui oraş, căruia i-a schimbat renumele de loc al vânzărilor şi negocierilor de tot felul cu un statut de oraş cu integritate.
Pentru această politică sănătoasă a şi plătit politic. Exclus din Partidul Democrat (şi liberal) de către actualul primar al Braşovului, preşedintele acestui partid, pentru faptul că nu a vrut să cedeze insistenţelor şi presiunilor lui Scripcaru de a extinde Braşovul imobiliar în defavoarea Predealului, până pe la Timiş, Goidescu a rămas consecvent pe poziţie. Cum să facă aşa ceva?! Ar fi fost un gest imoral şi chiar ilegal, ca printr-un troc ruşinos, să trădeze interesele alegătorilor săi. Nu a făcut-o şi a fost înlăturat politic. Exclus din partid şi marginalizat.
Apoi, Ionel Goidescu s-a implicat, câţiva ani buni în PER, un partid cu potenţial politic şi cu resurse umane remarcabile, aparent curat, şi prin nume, şi prin ideologia politică. Curat… murdar… însă! Pentru că, după ce Goidescu, ca preşedinte al acestui partid, a reuşit la Braşov, să obţină locul 3 pe Judeţ, la alegerile din 2016, după PNL şi PSD, cu un număr important de aleşi locali, viceprimari şi chiar primari (ulterior), cu 3 consilieri judeţeni şi 2 consilieri aleşi la Municipiul Braşov, s-a repetat istoria sacrificării muncii sale, pentru alte cauze şi interese locale. La negocierile pentru formarea unei majorităţi, atât în Consiliul Judeţean, cât şi în Consiliul Local Braşov, Goidescu nu a vrut să cânte în strună „cântăreţilor“ de atunci, din păcate, aceiaşi, de mai demult şi până astăzi…
Fiindcă pentru a doua oară nu a vrut să facă jocurile lui George Scripcaru, în înţelegere cu liderii de la Bucureşti ai PER, a fost exclus şi din acest partid şi i s-a „confiscat“, ilegal şi nedemocratic, mandatul de consilier judeţean ales prin vot. Că aşa a sunat ordinul partidului portocal-liberal. Şi-a recâştigat în instanţă, până la urmă, mandatul de consilier judeţean.
Acum, Ionel Goidescu este consilier judeţean şi coordonatorul ADN la Braşov. De pe Platforma acestui partid, care militează pentru demnitate naţională în România şi în Europa, Goidescu se implică din nou într-o construcţie politică, care să obţină rezultate concrete în primăriile din Judeţul Braşov şi în Consiliul Judeţean şi o poziţie reprezentativă în politicile anilor următori, de dezvoltare durabilă a localităţilor braşovene.
Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională se va prezenta la aceste alegeri cu listă completă pentru Consiliul Judeţean Braşov, cât şi pentru Municipiul Braşov, Ionel Goidescu urmând a deschide această listă pentru partid la Municipiu şi a candida, totodată, din partea ADN la preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov, iar Cornel Onescu şi Dan Cuibar vor deschide lista pentru Consiliul Judeţean. Vor fi depuse liste complete, pe cât posibil în întregul judeţ, la primăriile şi consiliile locale, în cele 58 de localităţi ale judeţului.
„Dorinţa de schimbare este mai mare decât orice orgoliu politic”, s-a exprimat public Ionel Goidescu, coordonatorul ADN. Politica se face constructiv şi prin negociere şi alianţe.
În ce priveşte Consiliul Judeţean, Ionel Goidescu a amendat politica distructivă a actualului preşedinte şi a echipei sale, care desfiinţează spitale în favoarea dezvoltatorilor imobiliari, aşa cum o face şi actualul primar George Scripcaru. Iar despre Aeroport, Goidescu susţine, că, deocamdată, acesta este doar unul electoral şi este nevoie de voinţă politică adevărată, nu doar de demagogie, pentru a deveni unul real. Recent, Goidescu le-a cerut public demisia actualilor conducători ai Braşovului, George Scripcaru, primarul Braşovului şi Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean.

ALTERNATIVA PENTRU DEMNITATE NAŢIONALĂ, UN PARTID TÂNĂR ŞI CURAT, CARE SCHIMBĂ MODELUL POLITIC ÎN ROMÂNIA

Alternativa pentru Demnitate Naţională este un partid politic tânăr, care s-a înfiinţat legal în anul 2018 şi al cărui fondator este Cătălin Ivan, o voce politică românească activă în Parlamentul României şi în Parlamentul European.
Este nevoie de oameni care să reprezinte România și interesele ei! România trebuie să-și regândească relația cu Uniunea Europeană, trebuie să participe mai activ la dezbaterile europene și să-și definească propriul proiect de țară în Uniunea Europeană – sunt câteva dintre tezele susţinute de acest partid, prin discursul lui Cătălin Ivan.
„România se confruntă astăzi cu două mari pericole în ceea ce privește proiectul european, pe de-o parte, și interesele proprii naționale, pe de altă parte. Europa a ajuns să fie reprezentată de lideri politici de calitate foarte slabă, renumiți în propriile țări pentru incompetență. (…) Proiectul european este pus în pericol de acești oameni lipsiți de performanță și de viziune”.
România are nevoie de o formațiune politică care să aducă în față oameni competenți, bine pregătiți, care își iubesc țara şi care au dovedit că au avut performanțe în carierele proprii, așa încât să ofere o garanție că pot performa și pentru țară. „Dacă nu venim acum cu o alternativă de competență, independență, autonomie în luarea deciziilor la nivel național, cred că nu se va mai întâmpla niciodată”, a declarat Cătălin Ivan, fondatorul ADN, la Braşov, unde, anul trecut, a fost înfiinţată prima organizaţie judeţeană din ţară a acestui partid.

 

ADN BRAŞOV, UN PARTID DESCHIS ŞI ACTIV, CU O ABORDARE PRAGMATICĂ A PROBLEMELOR BRAŞOVULUI ŞI ALE ŢĂRII

Tot mai mulţi braşoveni aleg să se înscrie în partidul ALTERNATIVA PENTRU DEMNITATE NAŢIONALĂ. Un partid tânăr şi deschis, necompromis şi activ, a cărui organizaţie braşoveană este condusă de consilierul judeţean, fost primar al Oraşului Predeal, Ionel Goidescu.
Afluxul mare de membri este atras din tot spectrul social, economic şi politic al Braşovului, oamenii regăsindu-se, practic, în doctrina acestui partid, care promovează valorile şi interesele naţionale şi care respectă şi acţionează pentru păstrarea şi consolidarea suveranităţii naţionale, independenţei şi unităţii Statului Român, integrităţii sale teritoriale, a ordinii de drept şi a principiilor democraţiei constituţionale.
Principii de bază şi valori fundamentale, sacrosante şi dăinuitoare în timp istoric şi care, în prezent, se regăsesc în ceea ce Programul Politic al acestei formaţiuni, cuprinzătoare naţional şi deschisă european, defineşte a fi „promovarea demnităţii naţionale, ca sumă a demnităţilor individuale ale tuturor cetăţenilor români, care locuiesc în ţară şi străinătate“.
Calitatea de membru sau de simpatizant ADN se bazează, protrivit Statutului acestui partid, tocmai pe acordul şi rezonanţa cu aceste principii, prezente activ în viaţa publică de zi cu zi, dar şi în acţiunile sociale sau manifestările publice organizate.

„ADN reprezintă, pe de-o parte, alternativa la clasa politică actuală, prin modul de lucru intern fundamentat pe transparență și competență, iar pe de altă parte, singura platformă politică ce militează pentru recăpătarea demnității naționale, ca sumă a demnităților individuale ale cetățenilor români, oriunde s-ar afla”.

„VINDECAREA” TURISMULUI ROMÂNESC ŞI BRAŞOVEAN, O PRIORITATE, ACUM!

Este salutară poziţia ADN Braşov faţă de câteva probleme ale Braşovului actual, care ţin de politicile locale, dar şi faţă de afectarea vieţii şi economiei judeţului nostru turistic de pandemia Covid şi gestionarea ei deficitară şi iresponsabilă de către actualii guvernanţi.
„Turismul este una dintre cele mai afectate industrii în această perioadă dificilă, iar proprietarii acestor afaceri vor depăși cu greu impactul pe care l-a avut pandemia asupra muncii lor, pusă până recent pe repaus. Toate țările încep să reia activitatea pensiunilor, hotelurilor și a restaurantelor, însă, este datoria noastră ca cetățeni ai acestei țări să ne ajutăm în primul rând pe noi. Avem o țară extrem de frumoasă și ofertantă din punct de vedere turistic. Ne datorăm nouă, în primul rând, vindecarea turismului, iar pentru aceasta ar trebui să ne vizităm mai întâi întreaga țară, înainte de a pleca spre alte locuri de vacanță”.
Este nevoie, nu doar de „vindecarea turismului”, cum se menţionează în abordarea de mai sus, ci şi a modalităţii discreţionare politic, de a conduce un oraş şi un judeţ de mărimea şi importanţa strategică şi economică a Braşovului, după cum bate vântul politic şi de afaceri interesate clientelar, de la Bucureşti.

„ÎNVĂŢĂMÂNTUL TREBUIE SĂ DEVINĂ O PRIORITATE PENTRU AUTORITĂŢILE BRAŞOVENE ŞI, PRETUTINDENI, ÎN ŢARĂ”

„Perioada aceasta de pandemie este o perioadă în care educația copiilor întâmpină probleme grave. Generația tânără este pusă în situația de a se adapta unor condiții vitrege învățării. Imediat după vacanța sărbătorilor pascale, învățământul online a devenit obligatoriu, cursurile fiind monitorizate deopotrivă pentru profesori și elevi. Ministerul Educației găsește „soluție” la dilema oamenilor care își fac griji în legătură cu posibilitățile multor elevi de a participa la cursurile online din lipsă de resurse (computer, tabletă, internet), spunând că școlile trebuie să le asigure materialele aferente din fonduri proprii. Realitatea este însă alta. Fondurile proprii nu au prilejuit de ani buni modernizarea școlilor, a laboratoarelor de TIC și, evident, nu vor prilejui achiziționarea mijloacelor de comunicare pentru elevi, în casele lor. Ne putem da seama că educația nu este o prioritate pentru cei în drept să ajute și că întreaga responsabilitate este pasată părinților sau tutorilor care au obligativitatea (spune Ministerul Educației) de a asigura copiilor calculator/laptop/tabletă/telefon smart cu internet pentru a participa la cursurile online”.

IONEL GOIDESCU: DE CE ARUNCĂM BANI PE CONSULTANŢĂ PENTRU AEROPORTUL… IMAGINAR… GHIMBAV?

Consilierul judeţean Ionel Goidescu, preşedintele ADN Braşov, are o abordare pragmatică şi sănătoasă şi asupra celui mai mare proiect al Braşovului, Aeroportul de la Ghimbav.
„De ce mai aruncăm la firme de consultanţă 5,9 milioane de lei pentru Aeroportul Imaginar Ghimbav. Bani de pre-campanie? Consiliul Județean Brașov va oferi 5.882.352,94 lei fără TVA unei firme de consultanță, care să se ocupe de concesionarea Aeroportului Brașov. Este interesant cum s-a ajuns la aceasta sumă astronomică. Nu ştim daca ea a fost prinsă în devizul general iniţial sau a fost adăugată pe parcurs, în funcţie de diferite interese. Știm cu toții că, de-a lungul anilor, perioadă în care județul a fost condus numai de PNL, au existat multe oferte pentru preluarea investiției de la Ghimbav de către companii private. Din păcate, fiind o jucărie electorală a liberalilor, aeroportul nu a ajuns în sistemul privat. S-a început construirea obiectivului cu bani publici, și cu foarte mulți bani din credite, ce vor fi rambursați tot de către cetățenii brașoveni. Acum, administrația județeană ne spune, printr-un comunicat de presă, că aeroportul va ajunge până la urmă tot la un privat. Atunci, îmi pun întrebarea, de ce nu l-am dat de la început sau de ce nu îl dăm acum, ca să nu mai cheltuim banii județului? Cu siguranță că sunt firme interesate să investească aici, mai ales că vorbim de Brașov, al doilea cel mai vizitat județ din țară. Sau tot băgăm bani pentru o investiție care oricum ajunge în administrarea unei firme private. Care este logica actualei conduceri a Consiliului Județean? Știm că în prezent s-au băgat peste 250 de milioane de lei în acest aeroport și, din păcate, nu este construit nici măcar pe jumătate. Chiar trebuie să tăiem bani din alte zone pentru a construi aeroportul ca peste un an să-l punem pe tavă unei companii private? Cât vor mai suporta brașovenii acest management care este în detrimentul cetățeanului”?
Iată cum se poate face şi altfel de politică, la Braşov, ca şi în România. De prea multă vreme, partidele, mai mari sau mai mici, care s-au tot rotit la guvernare, n-au făcut decât să-şi guverneze propriile afaceri şi să lase în urmă sărăcie, faliment, inechitate socială, dezbinare între oameni şi categorii sociale şi nimic altceva. Interesul naţional şi conducerea României şi a regiunilor sale nu trebuie să fie doar o conformare birocratică a directivelor de la Bruxelles, cum s-a practicat şi se practică în prezent. Există o Alternativă a Demnităţii Naţionale…

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...