Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

România este într-o situație gravă

Situația actuală din România a fost agravată de lipsa de acțiune a Guvernului și în ciuda alocărilor masive de fonduri în sănătate, România se află în situația de la începutul pandemiei.

La 6 luni de la declansarea Pandemiei de Covid 19 Romania este aproape in punctul de plecare / pentru ca Guvernul “Orban” s-a multumit sa faca propaganda politica si NU a luat masurile necesare :

1. Numarul de teste a crescut datorita spitalelor si policlinicilor private ( unde testele sunt, normal, la un pret pe care putini romani si-l permit) / in centrele de Stat ( cu testare gratuita) Romania testeaza si acum sub 10% din capacitatea actuala a altor tari

2. Romania NU testeaza pe nimeni care intra in tara ( nu avem niciun control asupra celor care vin deja infectatu cu virusul din alte tari) / in schimb Romania este singura tara care interneaza fortat in spitale persoanele asimptomatice

3. Romania este tara care, pana azi, NU a distribuit nicio masca populatiei ( desi avem o lege aprobata de Parlament si o Ordonanta de Guvern care a alocat fondurile necesare inca din luna Aprilie)

4. Romania este singura tara care nu si-a crescut semnificativ numarul de paturi de terapie intensiva ( desi Guvernul Orban a dat inca din luna Martie ordonanta de urgenta privind achizitia de ventilatoare si aparatura pentru ATI) / Doctorul Alexie vorbeste de “proasta organizare” – si daca e vorba de altceva?

Am pierdut 6 luni in batalia cu Pandemia de Covid 19 si cu Criza Economica !!!”

Mihai POPA – deputat P

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...