Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

COMUNICAT DE PRESĂ George Cățean

În urma vizitelor în satele din jurul Făgărașului, Șoarș, Rodbav, Dejani, Copăcel, Lisa și Cincșor, candidatul USR PLUS pentru funcția de senator, George Cățean, a identificat o serie de soluții care pot fi implementate pentru a facilita activitatea oamenilor din zonă:

  • conectarea culegătorilor de fructe de pădure și organizarea lor într-un centru zonal de colectare;

  • transformarea resurselor naturale în moduri de atragere a turiștilor în zonă;

  • centralizarea electronică a informațiilor despre pășunile comunale;

  • promovarea în masă a produselor agricole pentru a crește valoarea acestora;

  • acordarea de subvenții pentru fermieri;

  • organizarea infrastructurii necesare colectării deșeurilor.

Digitalizarea serviciilor publice în mediul rural este o condiție estențială pentru întreaga comunitate; fermierii, antreprenorii, meșteșugarii, ONG-iștii sau sătenii de rând ar putea avea acces la toate informațiile necesare în mod facil și rapid.

George Cățean, la rândul său om crescut la sat, fermier și antreprenor în mediul rural, se confruntă în activitatea sa cu aceste provocări care țin de lipsa digitalizării.

„Vizitele în teren sunt vitale pentru identificarea problemelor oamenilor. Activitatea lor este în ferme, pe liniile de producție, pe pășuni și în gospodării. Acolo voi fi și eu, la fel cum am fost de când mă știu, respectând toate măsurile de prevenție și protecție împotriva COVID-19. În urma discuțiilor de până acum, mi s-a confirmat că digitalizarea este o  nevoie acută a fiecărei comunități și o soluție pentru schimbarea în bine a satelor“, a subliniat George Cățean, candidatul USR PLUS la Senat.

Vizitele în satele din județul Brașov continuă la fiecare final de săptămână. Alături de echipa sa, în fiecare vineri și sâmbătă, George Cățean va cuprinde toate zonele de acțiune. Va intra în curțile oamenilor, va vizita afacerile din mediul rural, va discuta cu fermierii și reprezentanții ONG-urilor. Toate aceste acțiuni au menirea de a identifica soluțiile pentru problemele existente în sate.

George Cățean are 34 de ani și candidează din partea URS PLUS pentru un loc în Senatul României; este economist si de mai bine de 8 ani, alături de cei doi frați ai săi,  gestionează propria afacere de familie, Ferma Cățean din Rotbav. Compania este un binecunoscut furnizor de lactate produse prin metode tradiționale, premiate la nivel internațional și așezate la loc de cinste pe blaturile bucătăriilor din restaurante cu stele Michelin.

George Cățean le propune alegătorilor un program politic axat pe dezvoltarea mediului rural cu soluții realiste, bazate pe experiența practică pe care a dobândit-o în acest domeniu.

Comentarii
Loading...